La Granja del Pas acollirà la jornada de Sobirania Energètica, aquest dissabte a partir de les 10h

CTcp8MrXAAAotjI.jpg largeEl proper dissabte 14 de novembre es realitzarà la Jornada oberta sobre Sobirania Energètica, que pretén generar un debat sobre com plantejar l’aposta per la sobirania energètica a efectes pràctics. Les iniciatives s’estan portant a terme des de diversos moviments socials, cooperatives, col•lectius autoorganitzats, però també des de determinades institucions d’àmbit local que estan impulsant i prenent mesures que en certa manera trenquen amb la dinàmica de l’oligopoli energètic actual.

La jornada de Sobirania Energètica comptarà amb la participació de Lourdes Berdié i Mònica Guiteras de la Xarxa per la Sobirania Energètica; representants dels ajuntaments de Rubí i Barcelona; Pep Puig, qui presentarà diverses iniciatives col∙lectives en les energies renovables; Pol Massoni de la cooperativa La Borda de Can Batlló; i Xavi Pallarés de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Eloi, Pareja, membre del grup de Sobirania Energètica assegura que “cal superar el model energètic actual, basat en energies fòssils i nuclears, centralitzat, ineficient, contaminant i perillós, per construir un model eficient, a mans de la ciutadania, democràtic, descentralitzat i 100% renovable”.

Un dels objectius d’aquesta jornada és extreure un pla d’acció dirigit a la conquesta de la sobirania energètica i un compromís per part de la Crida per fer que aquest pla arribi i s’executi des de l’Ajuntament. Un dels altres objectius prioritaris és acabar amb la situació de pobresa energètica que pateixen milers de famílies a la nostra ciutat.

Aquesta serà la segona sessió del cicle de Jornades de Sobiranies, un cicle que va començar el passat mes d’octubre i que s’allargarà fins a meitat del 2016. L’objectiu d’aquestes jornades és abordar, mensualment, una temàtica amb la voluntat de transformar d’arrel la ciutat i establir les bases de polítiques clarament rupturistes.