Es realitzarà a partir de les 19.30h del proper divendres, al CSA l’Obrera

13064684_604279259736232_7390076587299230158_oEl proper divendres al vespre es celebrarà la Jornada oberta sobre Sobirania Cultural, que trenca amb el format de les jornades realitzades fins ara i fa una proposta de xerrada i grups de treball, amb sopar popular i passi de documental. L’activitat pretén conèixer diverses experiències d’autogestió d’espais culturals i, alhora, posar el focus en la recuperació de memòria històrica com a eina cultural.

La jornada de Sobirania Cultural comptarà amb la participació de l’Espai Comunitari Veïnal Autogestionat Bloc Onze de Can Batlló de Barcelona, l’Espacio Tangente: Centro de Creación Contemporánea Autogestionado de Burgos i els espais sabadellencs Casal Popular El Tallaret, Casal Can Capablanca i CSA l’Obrera. En una segona part de la jornada, es faran tres grups de treball per començar a traçar algunes línies de treball futures en tres àmbits: realitzar i analitzar un ‘mapa cultural’ de la ciutat; crear una agenda cultural col·laborativa dels espais en lluita locals; i la recuperació de la memòria històrica de Sabadell, que comptarà amb la col·laboració del col·lectiu Mai Més.

Finalment, i després de fer una posada en comú, hi haurà un sopar popular i es projectarà el documental "El lugar que ya no está. La represión franquista en Burgos", un treball realitzat per Espacio Tangente sobre la recuperació de la memòria històrica.

Aquesta serà la setena sessió del cicle de Jornades de Sobiranies, un cicle que va començar el passat mes d’octubre i que finalitzarà el proper mes de juny. L’objectiu d’aquestes jornades és abordar, mensualment, una temàtica amb la voluntat de transformar d’arrel la ciutat i establir les bases de polítiques clarament rupturistes.