La gestió municipal implicarà un important estalvi econòmic per a tota la ciutat

576_1427124801zona-blavaA partir del proper 1 d’abril, a banda de ser titular del servei, l’Ajuntament gestionarà directament el servei de zona blava –o control de l’estacionament regulat en superfície– per mitjà de l’empresa municipal Habitatges Municipals de Sabadell, SA (Vimusa). Es passarà, doncs, del model actual de prestació indirecta a través d’una concessió a una empresa privada –el que s’ha fet servir a Sabadell des que es va posar en marxa aquest servei– a un model de gestió directa mitjançant empresa pública.

Segons els estudis econòmics realitzats, la gestió directa implicarà un estalvi econòmic del pressupost municipal que paguen tots els ciutadans. El cost del servei, que prestarà Vimusa, serà lleugerament inferior al que tindria si el prestés directament l’Ajuntament sense fer servir una empresa pública. Així, si el 2014 el cost va ser de més de 769 mil €, s’espera que amb la gestió amb Vimusa sigui d’uns 594 mil € l’any.

En relació amb el personal adscrit al servei, els 11 treballadors de l’empresa que gestiona actualment el servei passaran tots a treballar a Vimusa, empresa que ja té experiència en la gestió d’aparcaments.