La moció, presentada a junta de portaveus, es planteja dies després que el periodista Jesús Rodríguez hagués d’abandonar casa seva acusat de terrorisme en la causa del Tsunami Democràtic.


El grup municipal de la Crida per Sabadell i la formació local CUP Sabadell han decidit demanar a l’Ajuntament de Sabadell un clar posicionament en suport a les persones exiliades i represaliades pel cas del Tsunami Democràtic i reclamar la fi dels processos judicials que vulneren drets i que obliguen membres dels moviments socials catalans a marxar a l’exili.


La moció ha estat presentada a Junta de portaveus i es defensarà avui dimecres per part de la portaveu del Grup Municipal de la Crida, Anna Lara.


Les formacions polítiques demanen l’arxivament de la causa al·legant que la dreta i l’extrema dreta estan instrumentalitzant la justícia amb fins polítics, presentant una acusació falsa i ridícula per perseguir persones destacades de la societat catalana, com és l’exemple del periodista Jesús Rodríguez.


Aquesta persecució suposa un atac contra els espais col·lectius dels quals forma part el periodista i ens mostra un cop més a un Estat que posa totes les seves eines i estructures a treballar per tal de combatre qualsevol expressió de dissidència política.


A Sabadell vam viure de molt a prop les represàlies d’un sistema judicial totalment polititzat que va portar a la presó a dos veïns de la ciutat amb el cas del 23S, és per això que ens cal solidaritat i acció contra qualsevol nova causa confeccionada amb una clara intencionalitat política i ideològica que vulneri els drets de la mobilització popular.