Les tres formacions polítiques comparteixen denúncia del malbaratament de l’aigua a les portes del camp de golf de Torrebonica


Aquest matí a les portes del camp de golf de Torrebonica, Marco Simano de la CUP Sant Cugat, Anna Lara de la Crida per Sabadell i Assun Sole de la CUP Terrassa han denunciat la mercantilització de l’aigua, un bé de primera necessitat, per acontentar als rics en moments en què les veïnes són amenaçades amb talls de subministraments.


Aprofitant la imatge de la gespa verda del camp de golf en contrast amb les ciutats cada cop més grises a causa de la sequera, les formacions han denunciat que els municipis estan abandonant la lluita per la gestió directa mentre aposten per la utilització de l’aigua regenerada per a usos recreatius i no per a usos essencials.



Marco Simano l’actual regidor de la CUP Sant Cugat explica que “El Golf de Sant Cugat rega en part amb aigua de boca i es vol beneficiar de la infraestructura per portar aigua regenerada de Sabadell. A més té 6 aprofitaments (5 pous i 1 mina) concessionats per l'ACA per extreure fins a 540.000m3 anuals. Hem exigit revisar i revocar les concessions per destinar l’aigua a usos municipals segons necessitats socials.


Fa uns dies ja feien denúncia a Sant Cugat de la irracionalitat de fer servir un bé de primera necessitat per un ús privatiu i elitista en plena onada d’emergència climàtica.


“Els terrenys de golf són terrenys agrícoles i, en moments en què se’ns fa més necessari que mai un ús ramader i agrari reivindiquem la necessitat de què retornin al seu ús natural   i deixi de mercantilitzar-se l’ús de l’aigua. Explica Asun Sole, militant de l’assemblea de la CUP Terrassa 


La CUP de Terrassa denunciava ja l’any passat que les instal·lacions del camp de golf de Terrassa tenen una despesa setmanal, quan no hi ha restriccions d’aigua, de 615.000 litres setmanals, segons els estudis fets per Ecologistes en Acción. 


Anna Lara, la portaveu de la Crida per Sabadell ha exigit l’aplicació del control públic i la planificació de l’aigua encara que sigui regenerada per a ús de recursos necessaris per a la vida. “Que l’aigua regenerada de Sabadell en comptes de ser utilitzada per a cobrir les necessitats de les persones dels municipis propers s’utilitzi per a regar els camps de golfs i jardins de Sant Cugat ens sembla un despropòsit.”


Apostar per la gestió directa de l'aigua no és un caprici, és una necessitat vital i les tres formacions han coincidit en el fet que l’autoorganització popular serà la que canviï aquesta lògica capitalista que no pensa en les veïnes.