Des del grup municipal de la Crida per Sabadell denunciem l’espectacle estèril de les visites de polítics .

 

Ahir dissabte el grup municipal de la Crida per Sabadell, com d’altres grups municipals, van rebre la notícia que avui la consellera de Salut seria a Sabadell per visitar les noves instal·lacions d’UCI del Parc Taulí, així com a l’Hospital temporal Vallès Salut. En una segona comunicació ens van informar que, a diferència d’altres visites de consellers conselleres, cap dels grups de l’oposició podria assistir a aquesta visita donades les mesures de seguretat vigents. 

 

Posem en qüestió doncs l’objectiu de la visita que entenem que no queda justificada en el context actual de confinament per tota la societat. Insistim en que no caldria cap representant de govern: ni la consellera, ni el delegat del govern, ni l’Alcaldessa, ni el tinent d’Alcaldessa. L’important és que es trobin els tècnics dels departaments de salut, del Taulí i si escau, dels departaments de l’Ajuntament que pertoquin. La coordinació  entre les diferents administracions aquestes setmanes ha posat la ciutat al focus del xou mediàtic, un espectacle del tot absurd i contraproduent per a que tot funcioni com pertoca. Aquesta trobada anunciada com a visita d’espais se suma a la llista d’accions de propaganda  i d’escassa utilitat i és absurd i contraproduent que polítics es passegin per hospitals i ciutat, trencant el confinament que demanen per a la ciutadania. Ens trobem en una situació excepcional i no es pot seguir funcionant amb la lògica d’inauguració d’espais d’urgència hospitalària, especialment quan no es tracti de personal qualificat per avaluar-los.

 

Tots, també els grups de l’oposició, estem fent un esforç deixant molt de marge per treballar tècnicament. Des de la Crida hem cercat fer aportacions constructives i hem estat sobre aquells temes que més ens preocupaven, els dirigits a les persones més vulnerables i sobre els serveis d’emergència. Volem posar en evidència, però, que la informació que rebem els grups municipals per part del govern és del tot insuficient i queden moltíssimes preguntes a l’aire. No obstant hem presentat propostes com la Taula de crisi, un espai d’emergència que hauria d’aportar una resposta de ciutat, i també un conjunt de més de 50 propostes en el marc d’un pla de xoc. Malgrat és un moment de gestió molt complicada, entenem que l’excepcionalitat requereix també una direcció més compartida i per això una vegada més lamentem que el govern hagi decidit optar per treballar en minoria i en solitari.