El pròxim divendres es votarà a un Ple Extraordinari la proposta del govern municipal per augmentar sous, indemnitzacions i personal dels grups municipals

 

Al Ple Extraordinari de divendres la Crida per Sabadell votarà en contra d’aquest acord per diversos motius:

L’acord es presenta com una mesura per “dignificar” l’oposició, però al nostre parer es tracta d’un intent de comprar l’oposició perquè un govern que està en minoria pugui aprovar les seves propostes. Aquesta dinàmica ens recorda de forma preocupant al que va passar fa 20 anys quan el PSC liderat per Manuel Bustos va guanyar les eleccions. En aquell moment l’Entesa va ser l’única formació que no va entrar en el joc de la repartició de privilegis, i aquesta vegada la Crida per Sabadell tampoc ho farà.

Després de les eleccions municipals del 2015, vam proposar al Ple que una reducció del sou de les regidores del govern municipal (del que nosaltres formàvem part). Creiem que els elevats sous del govern municipal accentuen la desigualtat social i promouen un model de fer política molt poc ètic. L’any 2015 ens vam quedar soles defensant aquesta posició, però vam decidir aplicar-nos nosaltres mateixes la reducció (màxim 2,5 vegades el SMI) i crear el Retorn Social per retornar a la ciutat el que li pertany mitjançant el finançament de projectes socials.

Som les primeres que defensem que la feina del govern ha de ser fiscalitzada, però potser si l’oposició comença a tenir fins a 3 persones en dedicació completa també cal començar a valorar mecanismes per rendir comptes. Al cap i a la fi aquests sous es paguen amb diners públics. Que les portaveus dels grups de l’oposició puguin dedicar el 100% de la jornada laboral pot facilitar la seva feina, però també les allunya de la seva vida laboral i contribueix a la professionalització de la política que creiem que s’ha d’evitar.

Per això nosaltres no assumirem la dedicació del portaveu al 100% de jornada laboral ni l’eventual addicional sense un debat profund en la nostra organització. Perquè no entenem l’assumpció de dedicacions i càrrecs sense tasques específiques i per això treballarem prèviament per a valorar-ne la necessitat o no per al grup municipal. A més a més, tal com dicta el nostre Codi Ètic, les nostres regidores en cap cas cobraran per sobre del topall establert, i es farà un retorn a la ciutat amb el romanent.