El govern municipal, que ja va tancar aquest servei el passat juny i el va reobrir a l’hivern, tornarà a tancar aquest servei quan les necessitats de les persones sense llar no estan cobertes i el toc de queda segueix vigent


 


Enmig d’una gran polèmica i de les mobilitzacions convocades per la Plataforma Ningú sense llar, el 30 de juny de 2020 el govern municipal va optar per tancar l’alberg temporal per a persones sense llar. Aquest servei havia permès que una quarantena de persones poguessin passar les diverses fases del confinament. Ja en aquell moment, des de la Crida ja ens vam oposar al seu tancament mentre no s’oferissin solucions estables.


En aquell moment el govern municipal va assegurar que totes les persones usuàries de l’alberg temporal serien reallotjades en diversos espais. Tanmateix, el govern es va trobar amb necessitat de reobrir l’equipament perquè hi havia persones al carrer durant “l’operació fred”.


El Lluís Perarnau ha exposat: “Aquests antecedents són els que, una vegada més, ens fan qüestionar que realment es garanteixin els drets bàsics d’aquestes persones una vegada es tanqui l’alberg temporal el proper dimecres 31 de març. Per tant, ens refermem, una vegada més, en que no es pot tancar l’espai temporal fins que no s’ofereixin alternatives estables. I molt menys mentre es mantingui la mesura del toc de queda. Cada vegada que han fet una actuació al respecte ha estat perquè el context ho ha forçat. No volen prendre cap decisió ni valenta ni estable. l les perjudicades són sempre les mateixes.”