La formació mitjançant uns vídeos a les xarxes ha volgut mostrar com a Sabadell existeixen espais municipals que ja són un refugi climàtic i denuncia la mala gestió del govern en aquests dies d’onada de calor.

 

Durant la setmana passada i part d’aquesta, Sabadell està patint l’onada de calor més forta en dècades. Novament, com va passar amb la gestió de la Covid, el govern del PSC i  Junts han demostrat que no estan a l’altura de les necessitats d’una ciutat com Sabadell. 

 

“Pensen més en els seus interessos de partit que no pas en les necessitats de les veïnes, com mostra el mapa que han distribuït on apareixen places tancades en obres o algunes sense un sol arbre gran o fonts, com a refugis climàtics a les que la gent es pot dirigir en plena onada de calor.” Explica Anna Lara. 

 

La Crida ha realitzat una sèrie de comprovacions tèrmiques durant el cap de setmana i ho ha anat penjant a les xarxes socials. Denuncia les opcions que el govern ha donat i detallen opcions vàlides i invisibilitzades, com els mercats municipals, en els que la temperatura baixa bastant. Els reivindiquen com a eina de cohesió social al barri i en aquest cas, també com a refugi climàtic per protegir-nos de la calor.

 

El PSC ha sumat quatre fonts a tot Sabadell i ha dibuixat un mapa sense pensar-hi, mentre no ha sigut capaç de mantenir els centres cívics oberts el cap de setmana, ni tampoc la gratuïtat de les piscines o del transport públic perquè tothom que ho necessiti s’hi pugui refugiar de debò. 

 

Si no saben posar a disposició de la ciutadania els mitjans municipals que tenim a l’abast en moments com aquest, millor que pleguin.” Denuncia la regidora.

 

“La irresponsabilitat del PSC arriba fins al punt de tenir en marxa les fonts ornamentals, quan en alerta de calor s’han de parar per evitar el malbaratament d’un recurs tan limitat com és l’aigua. Els hi és igual el que passi a la ciutat, ells amb els seus viatges i les seves fotos ja tenen suficient.” Conclou la regidora Anna Lara.