La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha anunciat, avui, dues noves imputacions en el “Cas Mercuri”

CS9h0LNXAAAut7I.jpg largeL’exregidora del PSC, Montserrat Capdevila, i l’ex-Coordinador de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals i Gerent de l’Agència Tributària de Sabadell, Joseph Abellán, es sumen al llistat d’imputats en la peça 21 del “Cas Mercuri”. La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha anunciat avui, en roda de premsa, que ambdós ex càrrecs han quedat imputats per falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació. Aquest fet, posa de manifest un cop més, “fins a quin punt les pràctiques corruptes i clientelars estaven esteses per part de l’entorn Bustos, en els responsables polítics del seu patit, alts càrrecs i funcionaris municipals” ha expressat Isidre Soler, membre de la Plataforma i de la Crida.

Davant d'aquesta situació, des de la Crida per Sabadell reiterem el nostre compromís en fer net a l'Ajuntament de Sabadell i en cercar i crear els mecanismes necessaris de transparència, fiscalització i control per tal d'impedir que es pugui produir qualsevol nou cas de corrupció. En aquest sentit, entenem que l'Ajuntament de Sabadell ha d'aprofundir en el treball d'auditoria que s'està realitzant en tres àmbits. Per una banda en l'àmbit de la participació ciutadana, a través del contacte, valoració i fiscalització per part de la ciutadania i de les entitats. Per altra banda en la revisió de contractes i contractacions de tasques i serveis amb empreses i, finalment, en la revisió del funcionament intern de l'Ajuntament. Aquests processos han de permetre fer net del tot, detectant fins a l'últim bri de corrupció passada i articular els mecanismes necessaris per imposar una política administrativa transparent, ètica i participada.

Des de la Crida volem animar a tota la ciutadania, entitats i organitzacions populars a participar activament en la lluita contra la corrupció i en la fiscalització de l’administració pública, ja sigui participant dins dels òrgans que es creïn al respecte com des de la mobilització al carrer.