La formació ha presentat una instància formal reclamant que es convoqui una la Comissió de la Convivència de forma extraordinària per tractar aquest tema

 

El passat 2 de novembre vam conèixer que s’havien dut a terme dotze detencions i que d’entre els detinguts hi ha com a mínim quatre neonazis que haurien participat d’una xarxa de tràfic de drogues i de prostitució que tenia l’epicentre a Sabadell.

La regidora Nani Valero exposa: “La reacció del govern municipal, liderat pel PSC, ha estat la de mirar cap a una altra banda i fer silenci. Aquests dies han començat les activitats del programa del 25N, Diada per l’eliminació de les violències contra les dones, i novament veiem que com aquest govern prioritza la seva política d’aparador per sobre de les accions concrets que necessita la ciutat i sobretot les dones.”

Per aquests motius, des de la Crida per Sabadell reclamem que l’Ajuntament de Sabadell es personi com a acusació particular en aquest cas contra coneguts neonazis de Sabadell per delictes d’extrema gravetat. Per tal de tirar endavant aquesta proposta, hem presentat una petició formal per a que el govern convoqui de manera extraordinària la Comissió de la Convivència per abordar aquesta problemàtica.

Nani Valero continua: “Personant-se com a acusació particular, l’administració local podria formar part de tot del procés judicial -que es troba sota secret de sumari- per vetllar pels drets de les dones sobre les quals tot apunta que s’ha exercit explotació sexual. L’Ajuntament de Sabadell té una oportunitat per activar el seu suport institucional i jurídic cap a les dones i vetllar per garantir els seus drets fonamentals.”