Denunciem que, mentre l’Hospital Parc Taulí estigui bolcat en el tractament de la Covid-19, s’estaran desatenent la resta de patologies

 

El passat dilluns es feia públic que s’estan realitzant menys diagnòstics (i més tardans) de càncer de mama al Parc Taulí, a conseqüència de la pandèmia. La regidora Nani Valero afirma: “Aquest és un fet molt preocupant que portarà greus conseqüències a mig termini, en especial amb malalties com aquesta en la qual una diagnosi ràpida pot evitar moltes dificultats en el tractament. Però el problema no acaba aquí. El mateix està succeint amb totes les patologies que no són Covid.”

El Parc Taulí, i el sistema sanitari en el seu conjunt, s’han vist desbordats per la pandèmia. L’origen del problema, però, no és l’arribada de la Covid-19, sinó que cal retrocedir molt enrere. El desmantellament de la sanitat pública iniciat amb les retallades de la Generalitat n’és responsable directe. Alhora, des de l’Entesa per Sabadell i el conjunt de les Candidatures del Vallès fa més d’una dècada que es reclama la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, d’abast comarcal. La Generalitat s’havia compromès a iniciar la seva construcció l’any 2008 i encara l’estem esperant.

La pandèmia ha suposat una profunda sacsejada un sistema sanitari que ja es trobava sota mínims tant a nivell de recursos com a nivell de personal sanitari. Els serveis d’Atenció Primària es troben reduïts al mínim i hospitals com el Parc Taulí tenen plantes senceres dedicades únicament al tractament de la Covid-19.

La regidora Nani Valero conclou: “Per poder garantir els drets del conjunt de treballadores i usuàries de la sanitat, cal organitzar millor els recursos que tenim. Cal fer compatible el tractament de la Covid-19 amb el de la resta de patologies. Per això és necessari que els CAPs tornin a obrir les portes i es pugui fer el seguiment necessari dels usuaris i que el Taulí pugui atendre el conjunt de les necessitats. L’obertura de l’Hospital Temporal del Vallès, situat a la pista coberta, és urgent i necessària. Som conscients de la manca de personal que han provocat les retallades en la sanitat pública, però cal trobar solucions. La nostra salut està en joc.”