La formació reclama la defensa del Parc Fluvial del Ripoll com a estructura urbana de la ciutat que la vertebra de nord a sud en la que convisquin els valors naturals, patrimonials i paisatgístics amb la indústria neta

A més a més, demà a la Junta de Portaveus es portaran dues mocions més en suport al raper Pablo Hasel i a la Llei Trans

 

Les mocions de la Crida a la Junta de Portaveus

Moció per exigir la llibertat de Pablo Hasél (presentada junt amb ERC, Junts i Podem)

Pablo Hasél va ser detingut el passat 16 de febrer. Ha estat condemnat per l’Audiència Nacional per suposadament enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a les institucions de l’Estat, arran de la lletra d’una cançó i de diferents missatges a Twitter entre 2014 i 2016.

La llibertat d’expressió i d’opinió és un dret fonamental, recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans - però el règim del 78, com podem comprovar, manté la repressió.

Per això els punts de la moció plantegen:

1- Denunciar les sentències polítiques (aquelles que es persegueix les persones per les seves opinions o conviccions, més que pels fets).

2- Revisar el Codi Penal per garantir la defensa de la llibertat d’expressió.

3- Derogar la llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa).

4- Que l’Ajuntament es comprometi en la defensa dels drets fonamentals.

5- Rebuig polític de l’Ajuntament de Sabadell a les condemnes (de Hasél i tots els altres represaliats per “delictes” d’opinió).

Finalment, a la moció es planteja l’indult total, i malgrat que aquesta no és la nostra opció, donem suport a la moció perquè considerem que la resta és necessària. Tal com defensa la Plataforma Llibertat Pablo Hasél, l’indult no és el camí. L’amnistia ho és.

 

Moció en defensa de la Llei Trans (presentada junt amb Podem)

A les darrers setmanes ha saltat a l'actualitat l'esborrany de la futura Llei Trans Estatal, la qual té com a objectiu fer front al deute històric de la nostra societat amb les persones Trans, fruit del treball i esforç del col·lectiu Trans articulat mitjançant la Plataforma Trans Estatal.

El Ministerio de Igualdad i la Dirección General de Diversidad Sexual y Derechos LGTBI, gràcies a aquest treball ha pogut superar la Llei vigent 3/2007 (obsoleta i desfasada que patologitza l’elecció de gènere). Gràcies a aquest esborrany de Llei Trans, les persones poden decidir sobre els seus propis cossos.

En aquesta moció, s’insta al govern de l’Estat espanyol a tramitar i aprovar aquesta llei.

 

La moció de la Crida per al Ple Municipal

Els anys 90 a través del Pla de recuperació integral del riu Ripoll, impulsat per l’Ajuntament, es va fer un tom al mal estat que presentava el riu. Es va sanejar l’aigua,  es va recuperar la fauna i bona part dels espais naturals i es van crear espais de lleure. Ara però cal donar un nou impuls al Parc Fluvial del riu Ripoll.

L’any 2019 amb la Crida a l’alcaldia i al govern de transformació es va elavorar un programa d’actuacions pensat a sis anys vista, el “Programa d'actuacions 2.025 -  Parc Ripoll Sabadell”. Aquest programa es va realitzar des de l’Ajuntament però també amb la participació i l’acompanyament de les entitats com l’UES, l’Adenc, Amics del Ripoll i el CIESC i amb assessorament tècnic d’experts.

Hem d’entendre com l’espai més singular de Sabadell, que fa de frontissa entre el teixit urbà i el Rodal i ha d’esdevenir en el futur gran Parc de la ciutat que la vertebri de nord a sud, en el que convisquin els valors naturals, patrimonials i paisatgístics amb la indústria neta, l’horta i el lleure.

Per això demanem:

1- Prendre el “Programa d'actuacions 2.025 -  Parc Ripoll Sabadell” com a document referència, punt de partida i eina de treball en la materialització de les actuacions a dur a terme en aquest àmbit durant els propers 5 anys.

2- Destinar part dels recursos econòmics municipals que siguin possibles i cercar co-finançament presentant el programa d’actuacions a totes aquelles possibles fonts de finançament europeu (FEDER, LIFE, Next Generation, …), així com explorant vies d’aportació o contribució de caràcter privat.