La formació demana més transparència i participació en la gestió d’un bé públic i de primera necessitat com és l’aigua.


La portaveu de la Crida per Sabadell ha anunciat avui en roda de premsa les propostes del partit per garantir una gestió pública de l’aigua que sigui transparent i participativa. 


Aquestes propostes, que presentaran el pròxim dia 22 al ple municipal en forma de moció, pretenen reprendre la confiança de la ciutadania en les polítiques mitjançant mesures d’equitat, de divulgació activa de la informació, i d’una major comprensió dels reptes i oportunitats.


“En un moment en què el desafiament ambiental posa de manifest la fragilitat de l’ecosistema i que la gestió d’un bé com l’aigua pot acabar generant desigualtats, no només ambientals sinó social, veiem imprescindible obrir i acostar tota la informació a la ciutadania.” Explica Anna Lara.


La formació política, que ha qüestionat que la taula de l’aigua sigui un element actiu, propositiu i que generi sinergies vinculants a les polítiques públiques, insta a govern a generar un debat molt més participatiu amb una audiència pública que determini si s’ha de canviar el format de la taula de l’aigua o en necessitem un de nou per tal d’assumir el que seria un Observatori de l’aigua.


“Una figura com l’Observatori de l’aigua garanteix el control popular d’un recurs públic i limitat i requereix una major transparència per part de l’ajuntament i l’empresa pública.” Conclou la portaveu.


La moció, que comprèn 4 acords aposta per un model participatiu que a altres municipis està funcionant per tal de sensibilitzar a la ciutadania i obligar l’administració a escoltar i respectar les veïnes.


“Plantegem una audiència pública de l'aigua de Sabadell que s'anunciï a totes les entitats i que compti amb la participació de la ciutadania. D’aquesta manera garantirem, per una banda, major transparència per part del govern en les accions a realitzar i les dades i per altra una major sensibilització per part de la ciutadania”.

Explica el regidor Oriol Rifer.