La seva portaveu denuncia que l’ús turístic d’un bé de primera necessitat com l’habitatge afecta la mitjana del preu de lloguer.


Aquest dilluns matí a roda de premsa la Crida per Sabadell ha presentat les seves mocions pel ple de febrer i per la Junta de Portaveus.

La portaveu del grup municipal, Anna Lara, ha explicat que l’objectiu de la moció al Ple és la d’aconseguir un canvi en la legislació i poder expropiar els habitatges buits i d’ús turístic per ampliar el parc d’habitatge.

“Estem fartes de l’excusa que aquest problema ve d’un model de mercantilització de fa dècades. Ho sabem, i per això, més enllà de les excuses demanem que cal revertir-ho ja, amb mesures valentes.”

La portaveu ha explicat que entre habitatges buits i d’ús turístic hi ha més d'11.000 pisos a Sabadell que estan pràcticament buits tot l’any. La formació defensa que aquest habitatge s’ha de mobilitzar i que ja s’ha intentat moltes vegades de diverses maneres sense resultat. Per això la seva proposta és la de demanar un canvi legislatiu per desmercantilitzar l’ús de l’habitatge.

“Necessitem treballar per habilitat mecanismes urgents d’expropiació d’habitatges buits i també d’habitatges turístics en situacions d’emergència, com en la que vivim.”

La formació conclou que si fos per elles abolirien la propietat privada com a mal endèmic que afecta el dret a l’habitatge, però que la moció pretén recollir el sentit i la preocupació de la majoria del plenari, ja que la urgència de la situació existeix i no s’està arribant a donant resposta immediata. 

Per finalitzar, la regidora de la Crida, Aurora Murillo ha explicat la moció que han presentat a Junta de Portaveus per tal de demanar a l’estat espanyol que aturi l’enviament d’armament a Israel de manera immediata.