Ha registrat una moció per a que s'aprovi a Junta de Portaveus el proper 26 de juny

La Crida per Sabadell ha fet avui una crida a aturar els peus al ministre espanyol Cristóbal Montoro, qui ha introduït als Pressupostos de l'Estat de 2017 algunes clàusules per evitar que els Ajuntaments puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries. La maniobra de Montoro suposa un greu entrebanc per portar a terme els processos de remunicipalització de serveis.

Per això, la Crida per Sabadell ha ha registrat avui una moció per tal de blindar la capacitat dels ajuntaments de fer aquestes municipalitzacions. Segons el regidor de Nova Economia, Albert Boada, “cal defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l'aigua, la neteja, la recollida de residus, els autobusos, etc”.

A banda de la moció presentada, Boada explica que la Crida per Sabadell i diversos nuclis de les CAV i les CUP han iniciat una campanya a xarxes sota el lema "No es poden posar portes al camp", per evidenciar que la natura supera qualsevol obstacle i també ho faran així les municipalitzacions. Sota el hashtag #MontoroVsServeisPúblics, les simpatitzants i militants de l'organització anticapitalista estan expressant arreu del país que es troben davant un combat i que cal presentar resposta.

A banda de l’ajuntament de Sabadell, altres consistoris com Terrassa, Barcelona o Castelldefels també estan participant amb intensitat d’aquesta línia de defensa de les municipalitzacions. També es debatrà a les Diputacions i arribarà fins al Parlament de Catalunya el proper dijous, 1 de juny. De fet, la CUP va introduir amb Registre del Parlament una Proposició de Llei, amb caràcter d'urgència, per blindar aquests processos de municipalització.

Segons el diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, "la reforma de Montoro pretén vulnerar els drets de les treballadores, ja que en cas de subrogació, deixarien enrere les condicions laborals actuals que en molts casos són indignes". De fet, aquesta és la gran mentida de les grans empreses concessionàries: intentar sembrar dubtes sobre el futur laboral de la plantilla. Salellas també redunda en aquesta idea: "Si les treballadores estiguessin a la pública, evidentment que millorarien les seves condicions laborals". I ha conclòs: "Per tant, aquí el que intenten és blindar la precarietat".

I és que de la mateixa manera que l'ajuntament de Sabadell ha culminat amb èxit el procés de municipalització de la zona blava o la grua municipal, també ho han fet altres processos de municipalització com Capellades (servei de neteja), Artés (jardineria), Barberà (aigua), Sabadell i Navàs (neteja).