El govern ha presentat avui com s'orientarà la Festa Major d'aquest any, previsiblement. La proposta no detalla cap concreció i sí un munt d'incerteses i tot això sense tenir encara un Pla de Xoc.

 

Des de la Crida entenem la feina prèvia que s'ha de fer per preparar la Festa Major, però no compartim que es faci ara una comunicació pública posant el focus sobre allò que pot passar d'aquí a quatre mesos afegint encara més elements d'incertesa a la ciutadania i sense aclarir el futur pròxim.

 

Ens trobem en un context social molt delicat i no podem anunciar la Festa Major quan encara no hem pogut abraçar els nostres avis, les nostres famílies, quan estem encara amb el dol per a tots aquells que ja no podrem arribar a abraçar.

 

Aquest estiu moltes famílies de la ciutat no podran viure un estiu normal, no podran gaudir de les vacances, no podran sortir de la ciutat, ja sigui per la disminució dels ingressos o per les restriccions que estaran encara vigents. Seguim sense saber com es podran fer casals i campaments, com podrà ser l'ús de les piscines, o la tornada a l'escola dels infants de la ciutat.

 

Les necessitats immediates de totes les persones impliquen garantir un dia a dia més saludable, activitats segures i acompanyaments a les famílies que així ho necessiten, i malauradament ara mateix la prioritat no és garantir festes de 2 o 3 dies, per molt que tots voldríem que es poguessin fer.

 

Pensar en el mes de setembre és un repte però posar solucions per avui, per demà, per l'estiu, és una responsabilitat a la qual no s'està donant resposta.

 

Demanem al govern que actuï amb responsabilitat i que tingui clares les prioritats com la mateixa desescalada ens obliga a tots i totes, pas a pas i afrontant cada etapa. De fet, aquest matí, a la mateixa hora de la roda de premsa de l'alcaldessa, hi havia prevista una reunió de treball de Pla de reactivació Post Covid-19 que s'ha posposat, mostrant quines són les prioritats d'aquest govern i quines no. Aquesta nova reunió informativa es farà finalment divendres, sense disposar de documentació encara, i no es preveu tenir un document acordat fins a finals de juny.

Cal saber quin serà el pla de xoc, quines seran les propostes i on ens trobarem al setembre, abans de proposar qualsevol acte - tingui el format que tingui- per festa major. No podem anunciar festes majors quan no tenim pla de xoc. Com dèiem, entenem que s'hi treballi i que s'anunciï que s'està preparant la festa en diferents escenaris possibles, però aquest govern ha de ser coherent i respectar els temps de desescalada que pertoquen, per no generar més incerteses.