L’alcaldia coneixia l’arxivament de la investigació des del dia 1 de març, 20 dies abans de la filtració als mitjans de comunicació. Existeixen doncs indicis de què el PSC va poder filtrar la informació de la fiscalia del cas de l’Artèxtil als mitjans.


 


La setmana passada, diversos mitjans van publicar una notícia en la que, tot i la finalització  la investigació de la compra de l’Artèxtil per part de l’Ajuntament, s’aprofitava per criticar novament la gestió de l’anterior govern. Davant de la sorpresa de la notícia i de no haver rebut notificacions al respecte, donat que la investigació afectava treballadores de l’administració local i també a membres de l’antic govern municipal, la Crida va veure la necessitat de buscar en quin moment s’havia informat d’això a la premsa, qui ho havia fet i per quins motius.


Avui podem fer públic que l’Alcaldia de l’Ajuntament de Sabadell va rebre el dia 1 de març trasllat de la resolució  per part de fiscalia de que s’arxivaven les diligències obertes arran de la denúncia del PP. 


Donat que l’Ajuntament de Sabadell en aquesta investigació representa a les persones amb responsabilitats de govern, i també els tècnics implicats. El primer pas per part de l’Administració municipal hauria hagut de ser el de comunicar el tancament de la investigació a les persones interessades en el procés, en aquest cas especialment les dues persones denunciades com a possibles responsables, Maties Serracant de la Crida i Juli Fernandez d’ERC.


“En comptes d’això, l’Ajuntament va incomplir el seu deure d’informar a les persones denunciades, i 20 dies després trobem una notícia a un mitjà en la que és difícil entendre que s’ha tancat la investigació, perquè intencionadament s’obvia la informació de la fiscal de què no es veu cap indici de delicte per part de les persones polítiques que van participar en la compra de l’Artèxtil. Tot plegat fa pensar que res ha sigut casual.” Afirma Nani Valero.


Tot sembla indicar que només disposava d’aquesta informació l’alcaldia del PSC abans que el mitjà la publiqués, totalment  esbiaixada , i si és el que sembla, aquest és un ús, si més no, poc ètic, d’una informació que ha arribat per vies oficials com a Ajuntament. 


Des de la Crida exigim que el PSC deixi de fer un ús partidista de l’administració pública i respecti a la ciutadania a la qual representa


“Si no és una informació sembladament filtrada és una foto o vídeo més pel partit que per la ciutat, i sinó el joc de les cadiretes amb els seus socis de govern gràcies als diners públics per assegurar-se la governabilitat. Cal una mica més de respecte per l’administració.” Conclou la portaveu Nani Valero.


Sigui com sigui, els polítics que van promoure la compra de l’Artèxtil per a la ciutat, no van cometre cap delicte ni van pagar més del que tocava, això ha quedat ben clar en l’escrit de la fiscalia. I, com ja vam dir la setmana passada, si ha existit una mancança en algun procés de l’administració que hagi permès que d’altres paguin molt menys per un bé de mercat, des de la Crida volem que s’esclareixi com i quan, perquè no hagi de tornar a passar mai més.