rp crida per sabadell

El procés que vam iniciar ja fa un any l'Entesa per Sabadell, la CUP i el Moviment Popular segueix aglutinant i fent passos. Per això el proper dissabte 28 de juny a la Granja del Pas s'ha organitzar una segona Trobada de debat, aprenentatge, coneixença i definició dels propers passos.

 

La trobada l'han presentat en Maties Serracant, la Míriam Ferrandiz i el Quico Andreu. En to contundent i convençut Míriam Ferrandiz ha volgut posar sobre la taula que ens trobem en una conjuntura on cada vegada se'ns estan retallant més drets socials bàsics, les condicions de vida es degraden i les famílies cada vegada estan vivint situacions més complicades. Un context que se suma 'a una ciutat que que s'ha dissenyat seguint la lògica del mercat, sense tenir en compte les necessitats i interessos de la majoria'. Des de unes institucions desprestigiades, viciades i corruptes que han demostrat una incapacitat reiterada per a resoldre les demandes del poble. És per això, que segons Ferràndiz, cal impulsar un canvi de paradigma polític i retornar el poder de participar i decidir a la gent.

En la roda de premsa d'avui Maties Serracant , ha fet un breu repàs de la trajectòria d'aquest procés. El qual va fer el seu primer pas públic el passat abril en una trobada en la que van participar més d'un centenar de persones, d'associacions, àmbits i edats molt diferents. A partir de la trobada es va decidir començar a treballar sota el paraigües de tres grans eixos temàtics, l'emergència Social, la participació política i el model de ciutat.Un punt de partida per iniciar una cerca i diagnòsi entorn les principals problemàtiques socials i de ciutat, una feina que han estat duent a terme aquests mesos diferents grups de treball sorgits de la passada trobada. Maties ha assenyalat que aquesta tasca de cerca, diagnosi i possibles receptes ens ha permès plantejar un debat estructurat i molt interessant de cara al 28 de juny.

 

Serracant ha explicat que la trobada constava de dos grans apartats, al matí per una banda, preten donar continuitat als debats iniciats a la primera i a la tasca desenvolupada pels grups de treball i es clourà amb un vermut on hi ha convidades pmembres de Candidatures Alternatives de Ribes, gramanet i Ripollet.  El segon bloc de la Trobada serà a la tarda i comançar a debatre elemments organitzatius del nou espai polític, així com de treball per al proper any. Debats que han de posar les bases per l'Assemblea del proper Setembre.

 

Al trorn de preguntes i interpel·lat entorn les diferents propostes d'unitat de l'esquerra que hi ha a la ciutat, Quico Andreu ha volgut posar de manifest la proximitat d'anàlisi que hi ha entre la Crida i Podemos o  el Procés Constituent, i ha accentuat que 'emplaçem a Podemos i el Procés Constituent a participar activament a la trobada, sentir-se-la com una eina pròpia des d'on debatre la ciutat que volem'. En aquest sentit, Andreu ha posat èmfasi en que la unitat de l'esquerra està i s'ha de cercar en els espais de lluita i propostes de transformació no en els despatxos, 'per això nosaltres adreçem la Crida a persones i entitats que des d'una nova manera d'entendre la política vulguin implicar-se i fer-se seu el procés de canvi, profund i irrebersible, que hem iniciat en aquesta ciutat'.

 

Noticies sobre aquest acte:

iSabadell

Ràdio Sabadell