La moció presentada per l’organització a la Junta de Portaveus en suport i adhesió a la Vaga no va ser aprovada pels vots en contra de tots els partits de l’oposició i l‘abstenció d’Unitat pel Canvi

La Crida per Sabadell ha explicitat el seu suport i adhesió a la Vaga feminista convocada pel proper 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La convocatòria va més enllà del territori, convertint-se en una crida internacional amb centenars de mobilitzacions arreu del món.

Al respecte, la Crida per Sabadell va presentar una moció a la Junta de Portaveu en la que s’exposaven els motius per donar suport a la Vaga feminista. “La divisió sexual del treball provoca que totes les tasques de la llar i les tasques de reproducció i de cura que realitzem les dones, pràcticament en solitari, no tinguin valor reconegut, ni econòmic, ni social, ni institucional, tot i ser tasques imprescindibles per garantir el manteniment de la vida. Hem estat les dones les que hem sofert la cara més dura de la crisi, retallades de pensions, educació, sanitat, no implementació de la llei de dependència, regressió en drets socials. Mentre l'estat i les empreses es beneficien de tot aquest treball invisibilitzat i imprescindible. Com a treballadores hem de patir també l'explotació a la feina i, encara més, si aquesta està associada al paper de cuidadores que el capitalisme patriarcal ha destinat a les dones de classes populars: netejar, rentar, cuinar i cuidar. Les dones som les que tenim més contractes a temps parcial, jornades laborals més curtes, percepció de salaris de fins a un 26% per sota dels homes, un menor reconeixement de la feina. Tot això amb unes institucions que estan buides de sobirania, en les que prima la lògica del mercat per sobre de les persones, que sostenen un sistema autonòmic que ens ofega i que, en comptes de garantir-nos una vida digna, ens retalla llibertats, ens desposseeix i ens precaritza”, expressava la motivació de la moció.

“Si a tot això li sumem la xacra de la violència masclista exercida contra les dones que patim de diferents maneres en el nostre dia a dia, en qualsevol espai, i que s’ha cobrat la vida de centenars de dones en els darrers anys, ens sobren els motius per secundar la Vaga feminista del 8 de març”, ha expressat Sandra Alcaide, portaveu de la Crida per Sabadell.

 

Moció no aprovada

La moció presentada per l’organització a la Junta de Portaveus en suport i adhesió a la Vaga general feminista, convocada per sindicats com CGT, CNT, COS, IAC, etc... no va ser aprovada pels vots en contra de tots els partits de l’oposició i l‘abstenció d’Unitat pel Canvi. En canvi sí que va ser aprovada la moció dels sindicats CCOO i UGT en la que es dona suport a una parada simbólica de dues hores.

“Ens sembla aberrant que hi hagi sindicats com CCOO i UGT que no donin suport a la vaga general de 24 hores i es contentin en fer aturades simbòliques de dues hores, minimitzant les reivindicacions del moviment feminista. I el que ens sembla encara més greu és que certs partits polítics els segueixin el joc”, ha expressat Alcaide.

Des de la Crida per Sabadell, tant les regidores com els càrrecs de confiança i tècniques de l’organització es sumaran a la vaga general convocada i a les diverses mobilitzacions que es faran a la ciutat.