El retorn es farà mitjançant un concurs obert on es podran presentar projectes de caràcter social que pretenguin generar un impacte transformador a la comarca

FotoVIIIAssembleaAquest matí, al Centre Cívic de Can Puiggener, ha tingut lloc la VIII Assemblea General de la Crida per Sabadell amb l'assistència s'una seixantena de persones adherides. En aquesta ocasió la trobada ha servit per debatre i consensuar els documents sobre tàctica institucional, els pressupostos de l'any 2015-2016 i un document sobre el que l'organització anomena 'Retorn Social'.

Aquesta iniciativa, aprovada per unanimitat, pretén establir uns criteris sota els quals la Crida efectuarà cada any un concurs públic per tal de finançar projectes socials de Sabadell i comarca que tinguin com a denominador comú la transformació social, l'autoorganització i el foment de noves formes d'economia social i alternativa. Els fons dotats per la convocatòria de 2016 són de 15.000 euros, diners que provenen del que l'organització veu com a excedent dels ingressos institucionals rebuts durant el quart trimestre de 2015.

Com apunta Anna Lara, portaveu de la Crida, "entenem la política institucional com una eina que ha de permetre el foment d'alternatives econòmiques i socials tant dins, com fora de la institució". D'aquesta manera la Crida per Sabadell pretén "esdevenir motor per tal de facilitar aquesta tasca posant totes les eines de les quals disposa al servei dels moviments i projectes que plantegen una alternativa sòlida al sistema econòmic actual". En uns altres termes Lara ha valorat que "sempre hem apostat per la transparència en els comptes públics i, d'aquesta manera, fem un pas endavant per tal de fer públics els nostres comptes i posar-los a disposició dels veïns i veïnes de Sabadell".