La formació presenta la mateixa moció que es va aprovar fa tres anys per garantir comptadors solidaris d’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat.

 

Al ple d’octubre la Crida torna a parlar de subministraments bàsics, com ja va fer el mes passat en demanar al govern que poses en marxa les comunitats energètiques amb condicionants socials a la ciutat. El govern no va votar a favor d’aquesta moció que va quedar rebutjada i al·legava que els tempos que se’ls hi demanava eren curts.

 

Doncs en aquest cas, la Crida per Sabadell ha volgut tornar a posar a sobre de la taula una moció que ja es va aprovar fa tres anys per tal de garantir els comptadors solidaris de l’aigua per a les persones en situació de vulnerabilitat. 

 

“Hem volgut tornar a portar una moció ja aprovada i amb la que se’ls hi ha donat temps més que suficient, per evidenciar que el PSC i Junts no consideren una prioritat garantir els subministraments bàsics de les persones. Esperem que aquest toc d’atenció els faci posar les piles perquè la immediatesa és imprescindible ja.” Explica la regidora Nani Valero.

 

Malgrat totes les mesures aprovades pel Govern de l’estat, els preus de l’energia segueixen a uns nivells inassumibles per a moltes llars i aquestes xifres poden empitjorar de cara a aquesta tardor i hivern. Per aquest motiu la Crida per Sabadell ha volgut reivindicar l’aigua com un dret humà reconegut per les Nacions Unides ja el 2010 i indicar que al mateix Pla Estratègic d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell aprovat el 2016 ja es plantejava la mesura. 

 

“Existeixen molts municipis que ho han posat en marxa, i nosaltres els hi vam deixar preparat, només havien de tenir la voluntat política de fer-ho. Mirar cap a una altra banda no és la solució i entitats com l’APE o la Pahc no paren de denunciar situacions de vulneració de drets en aquest àmbit. L’Ajuntament és responsable d’aquestes situacions i ha de resoldre-ho immediatament.” Conclou la regidora Anna Lara.

 

La moció es debatrà al Ple de la propera setmana i recordarà les intervencions de fa tres anys, però es planteja en el marc d’una crisi econòmica i ambiental sense precedents i enganxa al govern municipal, novament, sense haver fet els deures pel que fa a les persones més afectades.