Després de conèixer la condemna pels fets de l’1 d’octubre al company Maties Serracant, ens refermem en què es tracta d’un judici polític. Un judici més dels molts que s’han orquestrat en aquesta causa col·lectiva contra els drets d’un poble combatiu.

Tot i que va quedar sobradament demostrat que va ser l’organització de les veïnes la que va fer possible el referèndum, la justícia segueix posant el focus en els càrrecs polítics i persones a títol individual.

A Sabadell, i arreu del territori, coneixem de sobres aquestes pràctiques de càstigs exemplaritzants que pretenen espantar i desactivar a les veïnes per tal que no defensin el dret a decidir i la independència del poble català. 

Des de la Crida per Sabadell volem mostrar tot el nostre suport al membre de la Crida i exalcalde de Sabadell, Maties Serracant, davant la condemna rebuda. Anunciem que s’està estudiant la interposició d’un recurs, ja que considerem que en cap cas és una sentència justa.

Tot i la repressió brutal que vam patir l’1 d’octubre i posteriorment, tot i els milers de judicis oberts pels fets ocorreguts, tot i les sentències i els càstigs, vam votar i seguim fermament convençuts que ho tornarem a fer.

La voluntat i l’anhel del poble català es va manifestar clarament llavors, i segueix més viu que mai, tot i la repressió que intenta aturar-lo. Des de la Crida per Sabadell, seguirem treballant-hi com sempre hem fet. Cap condemna ens aturarà.