Anna Lara, la portaveu del grup municipal, acusa el PSC d’ocultar informació a les veïnes conscientment fins a l’últim moment.


La formació política, en roda de premsa aquest divendres al matí, ha explicat que ja fa un any que el PSC i Junts coneixen les repercussions d’aquesta nova taxa i l’han amagat deliberadament. 


Al Ple municipal que se celebrarà dimarts dia 25 de juny al matí, la Crida per Sabadell porta una moció on demanen que es modifiqui la taxa municipal per tal que sigui bonificada i eliminada per a les persones amb una situació socioeconòmica més vulnerable.


“El 2017, quan governàvem nosaltres, vam modificar les bonificacions i hi havia famílies de Sabadell que no havien d’assumir la taxa, per contra, el PSC i Junts han decidit pujar-la un 15% a més de sumar-li una nova taxa de la qual no han informat a ningú.” Explica la portaveu Anna Lara


La relació entre la pujada dels impostos i la pujada del sou dels càrrecs electes ha anat voltant durant el mandat i la portaveu avisa que “no era obligatori aplicar aquesta taxa aquest any així d’urgència, tenien més d’un any per anar treballant-ho i fer-ho de la millor manera”


La moció presentada demana no només més bonificacions sinó més mecanismes de control de residus per sensibilitzar a les veïnes. “No es tracta que paguem més, sinó del fet que reciclem més, i així no ho estan aconseguint.”


La formació torna a deixar clar que la decisió de portar aquesta taxa al consell comarcal per derivar responsabilitats ha sigut del PSC i Junts i es va aprovar al Ple de novembre, on la Crida ja va avisar que si no s’avisava a les veïnes seria un cop important per a moltes famílies.


“Queda clar que han volgut amagar a les classes populars que haurien de pagar més del 115% en residus i no pensem deixar-ho estar. És responsabilitat de l’Ajuntament que Sabadell recicli més, i que pagui menys i això no s’aconsegueix pujant les ordenances d'amagatotis.” Conclou la portaveu.



La formació també ha explicat a roda de premsa que presenten juntament amb ERC la petició de restitució de la memòria històrica pel Círcol Republicà, espai simbòlic de canvi social i polític històricament a Sabadell fins que el franquisme va desmantellar-ho.