La formació proposa un nou model cívic cultural a cada barri lligat als centres cívics com a espais de creació artística.



Aquest dilluns durant l’aplec de la Salut la Crida per Sabadell ha realitzat una roda de premsa per explicat les seves propostes cultural pel següent mandat. L’actual regidora Aurora Murillo i els també candidats a les eleccions Oriol Rifer i Guillem Fuster han comparegut acompanyades de moltes de les seves companyes que treballen la cultura des de diferents àmbits a la ciutat.


“Cal que la cultura pugui ser gaudida a tots els barris i que no per viure a un barri concret o tenir una renda més baixa en tinguis menys accés.” Explica Aurora Murillo


La regidora ha explicat que el programa cultural de la crida es divideix en 4 eixos, cultura per a totes, programació i autogestió cultural, fer memòria amb el patrimoni històric i cultural i el català com a llengua vehicular.


El tallaret i número 3 de la llista ha explicat que “Sabadell necessita un nou model cívic cultural a cada barri i vinculat als centres cívics de cada barri amb una major flexibilitat horària i catàleg d’activitats autogestionades. Per això recuperarem el mapa cultural de Sabadell i el treballarem amb les entitats culturals de la ciutat.”


Dins d’aquest mapa cultural, la proposta de la Crida també passa per centrar esforços en els espais patrimonials i museístics. Asseguren que pel següent mandat modernitzaran les instal·lacions de museu d’història i d’art, impulsaran la creació del Museu Tèxtil i llanera al Vapor Pissit, i recuperaran el refugi antiaeri de la Guerra Civil de l’Institut Pau Vila.


Per acabar, el gestor cultural i candidat de les llistes de la Crida, Guillem Fuster ha explicat com pensen treballar per que el català sigui la llengua vehicular de la ciutat. 


“Defensarem i vetllarem pel compliment de la Normativa d’usos Lingüístics a l’hora de potenciar el català en l'àmbit ciutadà com en la introducció de clàusules de contractació lingüística als contractes i licitacions públiques. Potenciarem el Consorci de Normalització Lingüística de Sabadell per desenvolupar un Pla Integral Lingüístic a la ciutat que tanta falta ens fa.”


La Crida per Sabadell ha acabat la roda de premsa reivindicat una Sabadell viva culturalment i ha mostrat el seu suport a la proposta de la festa de la primavera que moltes entitats volen impulsar amb motiu de la festivitat de la Salut.