En Lluís Perarnau explica que han pres la decisió per evitar que novament l'interès privat passi per sobre de l'interès públic de veïnes i veïns de Sabadell


Aquest dimarts tarda, la Crida per Sabadell ha explicat que han presentat una demanda a jutjats per tal que es declari la nul·litat del contracte de residus de Sabadell, donat que des de fa més d’una dècada tots els factors han anat demostrant que el contracte es basa en tràmits irregulars.


Des del 2012 que es va signar aquest contracte, s’ha mostrat en diverses ocasions que és irregular, que no es va gestionar de manera correcta i que l’Ajuntament hauria de demanar la seva nul·litat que.


La regidora de la Crida i portaveu del grup municipal, Anna Lara, ha explicat que “el PSC no vol assumir aquesta responsabilitat i ha perdut molts temps i diners per intentar justificar el que és injustificable i mantenir el contracte fins al seu final.


La formació explica que ha presentat la demanda de nul·litat del contracte perquè tots els factors són favorables des de fa una dècada perquè Sabadell deixi d’estar sotmesa a un contracte nul de ple dret.

El portaveu de la formació, Lluís Perarnau, ha explicat que en incrementar de quatre a 15 anys la durada del contracte de serveis, s’ha limitat la pública concurrència durant 11 anys i s’ha impedit la implementació d’altres formes de gestió que haguessin pogut comportar un estalvi notable. 

Això per nosaltres contraposa l’interès públic a l’empresa privada, un fet al qual ja ens tenen acostumats els del PSC.” Explica Perarnau.

La formació ha explicat que la demanda aporta prou jurisprudència per defensar que la revisió d’ofici d’un acte nul de ple dret es tracta d’una acció que no prescriu i que es pot realitzar en qualsevol moment. 

Cal declarar la nul·litat del contracte i posar fi a una situació irregular i recordar que aquest contracte està investigat a una peça del cas Mercuri i que la lentitud de la justícia perjudica Sabadell.” Conclou Lluís Perarnau.