La portaveu de la Crida ha qüestionat al Ple Municipal l'operació i anunciem que s'han realitzat els tràmits per assegurar que no es tracta de la continuïtat d'un pelotazo urbanístics que ve de l'època Bustos.


Al primer ple ordinari d'aquest mandat una moció d'un altre partit polític que parlava de la compra de l'edifici de Gas Natura, ha sigut retirada a última hora per petició del PSC. La Crida per Sabadell ha començat els tràmits de seguiment legal de la compra de l'edifici del museu del Gas perquè veuen possibles irregularitats en el mateix.

Ja el 2012 l'obertura del Museu del Gas a Sabadell va generar molts dubtes, ja que semblava que s'havia fet a canvi d'una operació especulativa que gestionava en Bustos per beneficiar a l'empresa Gas Natural. Aquesta operació va ser denunciada en diverses ocasions per l'Entesa per Sabadell, però el PSC amb majoria absoluta va fer i desfer.

Ara que torna a planejar la compra d’aquest edifici, la Crida per Sabadell vol posar el focus en el procés anterior per garantir que no existeixi cap irregularitat, i per això ha començat els processos per verificar que això sigui així posant la pilota a la teulada del secretari de l’ajuntament.

“En Bustos va pactar el 2006 l’obertura del museu del gas a canvi de requalificar uns terrenys de l’empresa que revaloritzava el patrimoni privat podent edificar en un terren d’ús industrial al bell mig centre de la ciutat. Ara el PSC vol pagar per un edifici per tornar a beneficiar a l’empresa que ja ho va estar d’aquell intercanvi més que qüestionable.” Explica la portaveu Anna Lara.

L’Entesa per Sabadell va ser l’única formació política que en el seu moment s’hi va oposar, fent les corresponents al·legacions en contra d’aquesta requalificació urbanística, les quals van ser desestimades per l’equip de govern.

“No podem permetre que com si no hi hagués hagut unes condicions prèvies que donaven aquests terrenys al centre per l'empresa, ara Sabadell torni a pagar, a una empresa privada multimilionària, per una cosa que, ja ha tingut la seva contrapartida. Gas Natural i el PSC no poden fer que la ciutat pagui novament per aquest edifici i hem demanat al secretari de l’ajuntament que revisi aquesta operació.” Conclou Lara.