La formació política vol que l’ajuntament aposti per una ciutat on es millori la convivència des de la intervenció i no des del càstig. 


Aquest divendres al matí en Roda de Premsa, la Crida per Sabadell ha explicat la seva moció per aquest primer ple ordinari del mandat. La moció reivindica el pla d’intervenció comunitària aprovat quan la formació governava i demana al PSC que deixi de desmantellar un servei tan necessari com aquest.

El regidor Oriol Rifer ha aclarit que “es tracta d’una declaració d’intencions per part de la Crida, que comença el mandat demanant més convivència i menys ordenances sancionadores”

L'estratègia del servei d'intervenció comunitària ja va ser una aposta de la Crida quan governaven, que van generar un servei amb proves pilot i amb un pla que afectava deu anys vista per tal de garantir que s'involucrés activament tota la comunitat en la resolució de problemes.

Pel regidor Rifer, "l'aposta per aquest servei és clara si volem treballar contra les desigualtats socials des d'una visió col·lectiva i no clientelista."

La moció vol fer valdre el servei d'intervenció comunitària i que es compleixi el Pla , dotant de més recursos humans al servei, i per això l'únic punt de la moció és doblar el nombre de treballadores, de tres a sis, que és el mínim que diu el pla que necessitaria per poder-se aplicar.

"En contraposició a la proposta del PSC de càstig i sanció amb la seva ordenança de civisme, nosaltres pensem que la ciutat pot guanyar molt més en comunitat, en teixit i en convivència si es treballa amb un servei d'intervenció comunitària digne i adient per a Sabadell. Això passa perquè hi hagui una aposta política clara, i per això portem aquesta moció al Ple i farem seguiment del que aquí es digui i surti"