La formació assegura que la nova  taxa és desorbitada i no garanteix els criteris socials per a les famílies més vulnerables, i vol que el ple demani al consell comarcal bonificacions segons el nivell socioeconòmic o les bones pràctiques de reciclatge.  



La portaveu del grup municipal, Anna Lara, ha presentat avui en Roda de Premsa la moció que porten dilluns vinent a Ple. Aquesta moció pretén, segons ha explicat la portaveu, “forçar al Consell Comarcal a tenir en compte les situacions de les famílies a l'hora de passar la nova taxa de residus que se suma a la ja existent”.


Fa mig any, la Crida per Sabadell ja denunciava que el PSC havia procedit a delegar al Consell Comarcal la nova taxa de residus per allunyar el problema sense pensar què significava una pèrdua de drets per a les veïnes.


Ara, en el moment en què moltes llars han rebut el nou rebut de la taxa de residus, la formació ha presentat una moció al Ple per evidenciar que aquesta situació està precaritzant a les famílies en situació econòmica més desfavorida i a les que reciclen bé, desincentivant a tothom a adquirir bons hàbits amb els residus.


“El govern municipal s’ha encarregat d’amagar tot el possible aquesta estratègia i d’allunyar el servei de les veïnes i ara, quan comencen a arribar els rebuts, les famílies reben la “sorpresa” de què no serà 1 € el que hauran de pagar de més, sinó molts més.”


La portaveu ha recordat que amb l’anterior tarifació les famílies que reben ingressos per sota el llindar de l'SMI estaven exemptes de pagar la taxa i que delegar el servei només ha servit per allunyar-lo de les necessitats de les veïnes.


La Moció que presentem demana bonificacions automàtiques a les llars més vulnerables i a les que s’identifiquen que fan tots els reciclatges i compostatges possibles. També pretén que l’ajuntament iniciï una campanya informativa amb totes les bonificacions existents perquè les veïnes en siguin coneixedores. 


“El PSC fa veure que això no té relació amb l’ajuntament quan és el primer responsable d’aquesta taxa i de totes les altres que ja han augmentat un 15% aquest any. Sabien que passaria exactament això, ho han amagat deliberadament i ara es vol desentendre de la situació de les veïnes de Sabadell” Conclou la portaveu.