Més de 80 persones van participar al debat sobre el document amb els elements bàsics que defensarà a les trobades amb la resta de formacions polítiques.

150601 Mesa oberta Crida per SabadellLa Crida per Sabadell, amb compromís de transparència, fa públics els continguts del debat intern dut a terme a la Mesa Oberta de divendres passat on van participar més de 80 persones.

Després de fer una valoració de la campanya i els resultats electorals, es va obrir el debat sobre el document que la Crida defensarà a les trobades amb la resta de formacions polítiques per formar govern. Així mateix, els resultats d'aquests contactes seran exposats en una propera Assemblea, el dissabte dia 6 de juny, on estan convocades totes les persones adherides a la Crida. Serà en aquesta Assemblea on es determinaran els acords o desacords amb la resta de formacions.

Així doncs, la Crida vol fer públiques les següents elements bàsics que posarà sobre la taula a les trobades amb els partits:

1- Avançar des del govern de la ciutat cap a escenaris de ruptura amb les estructures del règim, la corrupció i la concepció de la política segrestada per les cúpules dels partits. En aquest sentit també cal avançar per trencar amb les estructures polítiques i econòmiques que ens han dut fins on som ara i han provocant una situació d'emergència social.

2- Fer efectiu un codi ètic que faci de l'Ajuntament una estructura al servei de la població i no al servei dels partits, els càrrecs polítics o determinats interessos econòmics privats.

3- Fer possible el desenvolupament de les principals línies programàtiques de la Crida que passen, entre d'altres qüestions, per la participació i la transparència, la resposta a la situació d'emergència social i la municipalització dels serveis externalitzats.

4- Desenvolupar un acord de governabilitat que garanteixi el compliment dels acords, optimitzi l'estructura de govern i no la sobredimensioni i garanteix l'accés a la informació de l'oposició. Així mateix també s'estableixin mecanismes per a la cohesió del govern i la permeabilitat d'aquest respecte les entitats i la ciutadania.

Aquests elements serviran de referència per orientar durant aquesta setmana les converses amb la resta de forces municipals que han de configurar el nou govern de la ciutat, concretant les propostes que caldrà sotmetre a l'assembla de la Crida del proper dissabte.