Els serveis jurídics de l’ajuntament donen la raó a la Crida i obliguen el PSC a portar el contracte d’Smatsa a la Comissió Jurídica Assessora.

 

Aquest mes de gener, els serveis jurídics de l’ajuntament de Sabadell han donat la raó a la Crida per Sabadell i han reiterat al govern municipal que cal admetre a tràmit la sol·licitud de la Crida (dos anys i 3 intents després) d'incoació del procediment de revisió d’ofici, per declarar la nul·litat del contracte d’Smatsa, així que el govern es veu obligat, finalment, a portar a revisió el contracte a la Comissió Jurídica Assessora. 

 

Existeix un informe de secretaria del març del 2021 i ara un altre del gener del 2022 que reiteren la necessitat d’iniciar de nou el procediment de revisió d’ofici, ja que les circumstàncies de nul·litat de ple dret existeixen. Aquest informe repassa totes les accions que s’han dut a terme durant els últims anys i conclou clarament que el PSC no ha actuat quan ho havia de fer sinó quan s’ha vist obligat per la Crida amb la demanda del contenciós administratiu que es va interposar al juliol del 2021. 

 

La formació està satisfeta de la feina feta, que ha obligat el PSC a trencar amb aquesta conxorxa que tenen amb l’empresa SMATSA des de fa massa anys. “El PSC ha estat desatenent l’obligació que com a Administració tenien d’actuar en defensa de l’interès públic davant la nul·litat de ple dret del contracte.” Afirma la portaveu Nani Valero.

 

La Crida recorda que portar el contracte a la CJA és un punt que s’aprova al Ple, i que és responsabilitat de les regidores del consistori que el punt progressi

La regidora Nani Valero explica: “Ja vam alertar-los del que significa evitar la fiscalització del contracte, i tornem a posar-nos a la boca paraules com prevaricar o faltar al deure després de, novament, disposar d’informes que ens porten al mateix punt, la fiscalització del contracte.”

 

D’altra banda, lamenten, que el PSC hagi allargat aquest procés, al que sabien que es veurien abocats des de fa molt de temps, doncs, l’informe del secretari de l’any passat, ja els indicava que havien de procedir a iniciar el procediment de revisió d’ofici, i no ho van fer. “Si el PSC pensés que va adjudicar correctament el contracte no li faria por portar-lo a la Comissió Jurídica Assessora.” Explica el regidor Lluís Perarnau.

 

Reclamen que el PSC deixi d’afavorir a l’empresa i es posi a treballar a preveure el que vindrà per tal de garantir la continuïtat de les treballadores i del servei. “Per aquest motiu estarem molt atentes a les passes que aquest govern vagi donant amb relació al contracte, i no pensem deixar que novament, els interessos partidistes i de les grans empreses passin per sobre dels interessos de la ciutadania a què han de donar servei.” Segueix el regidor Lluís Perarnau

 

En aquesta línia, reclamen que es reactivi la comissió informativa especial de seguiment del contracte de residus per tal de rebre tota la informació d’una gestió que, asseguren, “mai no ha existit voluntat de fer-la correctament per part del PSC”.

“Aquest és, des del seu inici, l’anunci d’una mort anunciada, i el PSC ha de resoldre allò que va provocar amb les seves males pràctiques” Conclou la regidora Nani Valero.