La Formació vol rescatar el riu de les mans privatitzadores del PSC i dels seus “pufs” comercials i presenten la seva proposta pel Riu.

 

Aquest dijous a la tarda, la Crida per Sabadell ha presentat la seva proposta pel Ripoll, que no deixa de ser el que ja es va treballar en el mandat anterior i es va plasmar al Programa d’actuacions que van deixar enllestit el 2019.

 

A la Roda de Premsa, la Crida ha posat sobre de la taula 17 actuacions previstes, valorades i projectades en el mandat anterior que finalment no s’han fet efectives per aquest govern. 

“Tres anys després de l’entrada del PSC a govern, no veiem ni una sola actuació al Ripoll, tot i que constantment s’omplen la boca de parlar-hi. Nosaltres tenim un projecte de ciutat que passa per apropar-la al Riu i que el poder vertebrador del Riu recorri tota la ciutat d’una manera digna.” Explica el geògraf i adherit de la Crida Adam Bonnin.

 

“La ciutat no pot viure d’esquena al riu, s’ha d’obrir Sabadell al Riu i fer-ho possible passa per actuar.” Conclou.

 

La formació ha reivindicat les següents actuacions que també figuraven al Pla, acabat al 2019, i que el govern actual ha deixat en un calaix. Són actuacions treballades amb associacions de veïns i entitats de Sabadell preocupades pel Ripoll.

 

  • Crear una oficina tècnica del Ripoll
  • Connectar la ciutat amb el barri de Torre-romeu
  • Redactar un projecte de consolidació i rehabilitació del Molí d’en Torrella
  • Elaborar un projecte per retrobar les traces de la sèquia Monar i rehabilitar-la.
  • Fer les obres necessàries per connectar la B-124 fins al Molí d’en Font perquè s’hi pugui anar a peu i amb bicicleta
  • Obrir un vial públic des del camí de Can Quadres fins al Ripoll
  • Fer les obres necessàries per allargar el camí de Nostra Llar fins al camí de Can Quadres
  • Fer miradors a la ronda de Maria Gispert
  • Fer millores per accedir-hi millor des de la ronda Santa Maria, des de Sol i Padrís i del camí des de ronda de Maria Gispert fins a Sant Vicenç de Jonqueres
  • Redactar un Pla especial per ordenar l’equipament tecnològic de Ca la Paula i un altre per la zona de Can Grau
  • Elaborar un projecte de residència d’estudiants i per fer un ascensor inclinat a la zona del parc del Taulí
  • Construir noves passeres al riu
  • Elaborar un Pla especial per a la zona central del Ripoll
  • Ordenar la zona del Prat Vell i construir un pas de fauna al molí de l’Amat

 

Fa un mes, el govern municipal ens feia una de les seves escenificacions per tal d’anunciar el seu projecte per transformar el Ripoll que de manera simptomàtica anomenen “Recuperació del Ripoll”.

 

“Com ja vam anunciar fa un més, posem molt en dubte que el govern, amb els 4 milions que va anunciar, fiats als Next Generation pugui transformar res al voltant del riu ripoll. Volen posar pedaços, i deixen clar que no aposten pel Ripoll per molt que no parin de parlar-ne.” Afirma la regidora Anna Lara.

 

Després de les últimes informacions i de conèixer el projecte del SurfCity, la Crida per Sabadell ha volgut sortir públicament a exigir al govern de Sabadell que deixi de perdre el temps amb la privatització de l’espai públic amb macroprojectes que no tenen cap fiabilitat i que entomi les propostes que ja estaven treballades amb els agents de la ciutat per tal de fer una aposta clara i decidida pel Ripoll.

 

“Tornem a demanar al PSC i Junts valentia amb projectes com el del Ripoll i que facin una mirada estratègica de futur. Que perquè “passin coses” que diuen ells, s’ha de treballar de valent. I les coses que han de passar no poden ser negocis dubtosos amb el patrimoni públic per beneficiar a particulars que res aporten a la ciutat i que malmenten l’entorn” 

 

Per aquest motiu la formació anuncia que està revisant tota la documentació del projecte del SurfCity que l’ajuntament ha gestionat en aquests vuit mesos d’amagades, i que no deixaran que aquest govern faci cap pas en fals ni pufos comercials que acabarà pagant la ciutat. “Avisem que a la mínima incongruència ho investigarem i denunciarem, per això som a l’administració pública.” Conclou Anna Lara.