Aposta per seguir amb les mobilitzacions i la desobediència per recuperar les conquestes populars

Glòria RubioLa Crida per Sabadell expressa el seu rebuig frontal a l’entrada en vigor de la nova Llei de Seguretat Ciutadana, l’anomenada “Llei Mordassa” i s’uneix, junt a altres col·lectius i organitzacions de la ciutat, a la convocatòria de concentració que es realitzarà demà dimecres a les 7 del vespre davant l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta llei prohibeix drets fonamentals com el de reunió i manifestació, el dret a la llibertat d’expressió, a la intimitat personal, a la tutela judicial efectiva i el dret d’associació.

La Crida recorda que aquesta llei estableix que moltes de les conductes incloses anteriorment al Codi Penal, tipificades com a faltes, passin a prohibir-se pel Dret Administratiu i alerta de les nefastes conseqüències repressives que comportarà l’aplicació d’aquesta llei.

Segons Glòria Rubio, regidora portaveu del Grup Municipal de la Crida “la classe política considera que la majoria de la ciutadania no som conscients del que representa l’aprovació d’aquesta llei, de la vulneració de drets que aquesta suposa ni de la prohibició d’ús de l’espai públic que se’ns imposa.” Per Rubio, la “Llei Mordassa no pot fer apagar les protestes ni les mobilitzacions socials, perquè creiem indispensable que la ciutadania es mobilitzi i lluiti per defensar els seus drets, generant alternatives reals dirigides a construir la ciutat i el país que volem”. La Crida seguirà denunciant i combatent tots els casos d’abusos i d’impunitat policial a pesar d’aquest nou retrocés democràtic, ja que creu que el govern de l’estat imposa aquesta reforma legislativa amb una clara voluntat política d’acabar amb la dissidència i la mobilització popular.

Finalment, Rubio ha afirmat que “fa temps que ens veiem empeses a la desobediència constant i no demanarem permís ni per a mobilitzar-nos ni per a treballar i lluitar per un model de ciutat diferent, cooperatiu, comunitari i respectuós; un model de ciutat feminista, participatiu i coherent”.