La formació celebra que després de dècades sense fer res, a un any d’eleccions el PSC i Junts s'hagin posat les piles amb una reivindicació històrica com és la residència pública de gent gran del Sud.

 

Ahir sortia a la llum la notícia de l’acord entre el govern de la Generalitat i el govern municipal per tal de construir  finalment la residència pública de gent gran situada al sud de la ciutat.

Aquesta és una reivindicació que fa anys que fan els veïns de la ciutat, i que ha passat per molts colors de govern en l’àmbit municipal i també nacional. 

 

El bloqueig de la residència ve de lluny, el 2008 amb el PSC governant tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Sabadell aquesta necessitat va quedar bloquejada sense cap oportunitat de parlar-ne. Des de llavors la plataforma veïnal ha anat creixent i enfortint-se en una necessitat cada cop més bàsica, i durant el mandat anterior, amb la Crida a l’Alcaldia és quan s’aconsegueix que la Generalitat torni a mirar cap a Sabadell.

El 2019 la Generalitat finalment manifesta  públicament que no posarà diners per a la residència. Llavors, vam actuar amb la responsabilitat que sempre hem assumit en una situació d’aquesta magnitud, assenyalant que si ells no ho feien, ho faríem nosaltres, ja que la ciutat ho necessitava.

 

Ja fa tres anys d’això i hem hagut de passar una pandèmia per aconseguir que apareguin uns fons europeus per poder assumir la construcció de la residència, sinó, tant la Generalitat com el govern municipal seguirien enrocats en la seva posició irresponsable del “i tu més” que només afecta la ciutadania.

 

Ens avergonyeix que ara, a un any d’eleccions, tots els partits vulguin treure rèdit polític d'una reivindicació veïnal que cap d’ells en el seu moment ha sigut capaç de desbloquejar, i que si s’ha desbloquejat ara no ha sigut per una bona gestió dels que governen, sinó per uns fons que venen d’Europa per cobrir una pandèmia global.

 

Des de la Crida per Sabadell vetllarem perquè aquests fons que tant prometen arribin i sobretot, que el govern del PSC sigui capaç de gestionar l’obra perquè tots els exemples en la gestió de projectes ens demostren que per ara la seva capacitat de gestió d’obres és bastant incompetent.

 

La portaveu de la Crida ha remarcat la necessitat què la gestió de la nova residència, sigui 100% pública.

 

“No permetrem que els recursos públics d’Europa vinguin per finançar negocis de gestió privada, i ja sabem que Junts i el PSC són propicis a privatitzar tot el que calgui per a no tenir responsabilitats. La sanitat i l’atenció a les persones són serveis públics i volem que la residència sigui de gestió pública.” Explica Nani Valero.

 

Finalment, la formació demana a l’ajuntament que miri més enllà, i reclama que en la construcció es tingui en compte un espai per equipament municipal, ja que és una mancança que fa molts anys va reivindicant el Sud i que l’acord del mandat anterior amb la Generalitat ja contemplava. 

 

Seguirem molt de a prop l’evolució d’aquest nou recull de fotos del PSC i Junts, Sabadell està farta de promeses incomplertes i de fotos sense contingut real.” Conclou la regidora Nani Valero