Considera una “vergonya” que l’imputat del PSC segueixi cobrant més de 60.000 euros en retribucions públiques.

1.28.MercuriLa Crida per Sabadell vol que Paco Bustos dimiteixi d’immediat de regidor a l’ajuntament de Sabadell així com de càrrec de confiança a l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) i exigeix “regeneració democràtica”. El germà de l’exalcalde anirà a judici aquest dimecres acusat de tràfic d’influències en el marc del cas Mercuri i s’enfronta a una pena de dos anys de presó. Actualment, l’edil socialista cobra més de 60.000 euros entre els sous d’ambdós espais. Per això, el portaveu de la Crida Maties Serracant diu que aquest és “un clar exemple de l’estil mafiós i egocèntric amb que s’ha governat la ciutat”. L’integrant de la nova candidatura electoral diu que “no pot ser que les institucions serveixin per a lucrar-se” i que “per respecte a la gent de Sabadell hauria de plegar i buscar-se una altra feina”. També ha reiterat el “total suport” a la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d’acusació popular.

A part de Paco Bustos, també estan acusats l’exalcalde Manuel Bustos, el diputat del PSC fins fa uns dies i exsecretari d’Organització del partit, Daniel Fernández, i l’alcaldessa de Montcada i Reixach, María Elena Pérez, en aquest últim cas per un delicte de prevaricació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va considerar el setembre passat que hi havia indicis “més que suficients” per a rebutjar el recurs dels socialistes i arribar fins al judici.

Més imputats a l’ajuntament de Sabadell

D’altra banda, la Crida recorda que Joan Manau també està imputat en el cas Mercuri per un delicte d’ordenació del territori. En aquest sentit, denuncia que “el PSC no ha volgut fer net i aquestes persones fa més de dos anys que segueixen ocupant tant càrrecs públics com del partit”.