La nova plataforma ciutadana vol que "tots els barris participin per a transformar la ciutat"

IMG_20150119_115229Més d’un centenar de persones ja han participat de les assemblees obertes que la Crida per Sabadell està celebrant a diferents barris de la ciutat per tal de donar-se a conèixer i, alhora, recollir les inquietuds ciutadanes de cada zona. Les primeres trobades es van fer de forma simultània a Centre-Creueta (als safareigs del barri) i Centre-Mercat (a la Microcervesaria del carrer Estrella) i van aplegar més d’una cinquantena d’assistents. Després, va ser el torn del Velòdrom, a la Creu Alta, on s’hi van reunir més de 40 persones i les dues últimes fins al moment s’han celebrat a la Concòrdia (al local de Corrent Roig), i al Centre Cívic de Can Rull.

A banda d'explicar i modelar el projecte de la Crida de cara a les pròximes eleccions municipals, les trobades també pretenen avançar en el suport mutu entre les diferents lluites socials existens a Sabadell. El portaveu de la candidatura Albert Boada es mostra satisfet de la resposta que estan obtenint les assemblees ja que "la gent té ganes de canviar les coses a Sabadell i està mostrant molt entusiasme". A més, senyala que és important que "tots els barris diguin la seva. La Crida ha de fer que tothom es senti part de les decisions que es prenen a la ciutat i de com es gestionen els instruments públics".

 

Les pròximes, a Gràcia i Covadonga

El proper dijous dia 22, el bar Teler acollirà la trobada al barri de Gràcia, mentre que el local de l'Associació de Veïns de Covadonga ho farà just el divendres següent, dia 23. Ja de cara al mes de febrer estan previstes les assemblees als barris de St. Oleguer, la Creu de Barberà, Ca n'Oriac, Torrerromeu, Can Llong i Can Puiggener.

D'aquesta manera s'espera arribar al màxim de racons de la ciutat, fomentant així una dinàmica de treball semblant a la que ja s'està seguint per les paradetes de recollida d'avals. De fet, des de que es va inciar la campanya #3000avals s'han fet més d'una trentena de parades, especialment concentrades a punts concorreguts de la ciutat, com l'Avinguda Matadepera a Ca n'Oriac, el Mercat Central, l'Eix Macià, la Rambla o l'Avinguda Barberà.