La Crida per Sabadell ha anunciat avui mitjançant les seves xarxes socials que comencen una campanya de contactes amb les diferents entitats de la ciutat que treballen amb persones nascudes a altres parts del món, però que viuen i es relacionen a Sabadell.


Aquesta campanya parteix amb dos objectius clars, un, informar a les persones migrades que la llei els permet votar de com poden exercir el seu dret, l'altre, denunciar que el racisme institucional té moltes cares, i una d'elles és impossibilitar el dret a vot.



A Sabadell existeixen aproximadament 15.000 persones que no poden exercir el dret a vot pel seu lloc d’origen. Això és racisme institucional! Qui viu a Sabadell, té dret a votar a Sabadell!” Explica Allan Contreras, candidat a les llistes de la formació pel 2023.


La formació denuncia que la restricció del dret a vot a les persones amb determinada nacionalitat estrangera suposa una vulneració del dret fonamental motivat pel lloc de naixement de les persones, considerant-ho una mostra més de racisme institucional.


"Defensem el dret a vot de les persones migrades com a imprescindible per esdevenir una democràcia real en una societat justa i igualitària. Una societat que denega el dret de vot a una part de la població mai serà plenament democràtica." Explica el candidat.


La formació ha engegat aquesta campanya contactant amb les entitats perquè consideren que hi ha moltes maneres de fer política a la ciutat, no només de manera institucional, i volen traslladar el seu suport a les entitats que pateixen la vulneració d'aquest dret i mostrar l'agraïment per la tasca social que realitzen a la ciutat.