Es tracta de 6 concerts de diferent format amb els que la formació política pretén reivindicar el foment de l’ús i l’apropiació de l’espai públic per promoure la cultura accessible per tothom.

 

Aquest dissabte al matí, la Crida per Sabadell ha convocat una roda de premsa just acabada l’assemblea que celebraven al centre cívic de la Concòrdia. L’Oriol Rifer candidat número tres a les llistes de la Crida i l’actual regidora Anna Lara, acompanyats de bona part de la seva assemblea han presentat el cicle de concerts que engega la formació política.

"Pensem que la cultura ha de ser accessible a tothom i no només per unes poques persones. Fa anys que ho demanem, però sembla que el PSC vol una Sabadell capital de la cultura catalana elitista i que només puguin gaudir uns pocs. La Crida existeix en essència perquè l'esport, la cultura, l'educació, el lleure... siguin accessibles per tothom, i si els que governen no ho fan possible, ho farem nosaltres." Explica la regidora Anna Lara.

La formació política ha presentat el cicle de concerts com una primera passa en aquesta campanya de recuperar Sabadell pels que hi viuen, i ha sigut molt crítica amb el govern actual denunciant que “no han fet res per apropar la cultura a les veïnes, classe treballadora, que escullen entre pagar la llum i pagar una entrada.” 

Els sis concerts que la Crida ha organitzat estan distribuïts per diferents barris de la ciutat i es realitzaran durant els propers dos mesos. El cicle comença a la Plaça del Treball amb el concert de l’artista Cesk Freixas que ha musicalitzat els poemes del Sabadellenc i membre de la Crida, Roc Casagran. També passaran per altres barris amb una sèrie d’artistes de projecció local, per tal de “donar a conèixer el talent que existeix a la ciutat i que no es potencia com cal.

El nostre objectiu és fer accessible la cultura, però també ajudar als artistes locals a donar-se a conèixer, de vegades en els seus mateixos barris. Volem demostrar que no és tan difícil i que l’Ajuntament hauria de potenciar-ho amb recursos municipals. Només si incentivem la cultura i ajudem als artistes locals podrem tenir una vertadera capital de la cultura catalana.” Explica l’Oriol Rifer.

El candidat conclou l’explicació amb la reivindicació històrica que la formació política té en el seu identitari “hem de garantir que l’espai públic sigui per a les persones i fomentar el seu ús per fer accessible la cultura”.