Aquest divendres 23 es farà una jornada solidària al CSA l’Obrera per donar a conèixer aquest de cas de persecució política i recaptar fons per cobrir les despeses que se’n derivin

15380276_1853909524896137_947724619085490658_n3El passat 17 de novembre, l’Audiència Nacional, va citar el raper sabadellenc ‘Elgio’, juntament amb una dotzena de membres més del col·lectiu La Insurgencia, acusats de delictes d’enaltiment al terrorisme, associació il·lícita, incitació a l’odi contra les institucions de l’Estat i injúries a la corona. L’acusació es basa en les lletres de les cançons d’aquest col·lectiu conformat per diversos rapers de l’Estat espanyol i Amèrica Llatina.

Des de que es va tenir coneixement d’aquest cas es va activar un grup de suport a la ciutat que té la intenció d’engegar una campanya en suport als acusats i per denunciar diversos casos de persecució política i atemptats contra la llibertat d’expressió per part de l’Estat espanyol i cossos policials. El primer acte organitzat es realitzarà aquest divendres 23 a partir de les 7 de la tarda al CSA l’Obrera on participaran encausats de diferents casos repressius com la manifestació antifeixista de Sabadell, la web de delació de Felip Puig, el cas dels rapers de La Insurgencia i un membre del col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària.

Sandra Alcaide, portaveu de la Crida per Sabadell, ha expressat que “davant els casos repressius de persecució política i d’atemptat a la llibertat d’expressió, la Crida per Sabadell sempre estarem al costat de les persones encausades”. “És inadmissible que tinguem companyes immerses en processos judicials i acusades de delictes greus només per una lletra d’una cançó, per manifestar-se o per cremar una foto del rei”, ha afegit la portaveu.