Míriam Ferràndiz participa de l’acte en suport a 27 membres de la comunitat educativa denunciats per l’exvicerectora de la UAB

CUKxqDfUkAACj2g.jpg largeEls fets es remunten al 17 d'abril de 2013, quan prop de 200 estudiants van entrar al Rectorat de la UAB amb la demanda que aquest apliqués les mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària en àmbits com la desobediència a l'augment de taxes o l'establiment de títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB. Després de diversos intents de negociació, la UAB, de la mà de la vicerectora d'estudiants del moment, Sílvia Carrasco, va acabar denunciant 25 estudiants, un membre del PAS i una membre del personal docent. En el procés de denúncia es van utilitzar uns llistats en els quals la UAB té classificats les estudiants que considera perilloses pel seu activisme polític. Actualment el procés es troba en fase d'instrucció als jutjats amb aquestes 27 persones imputades.

En aquest sentit, des de la Crida per Sabadell, volem mostrar tot el nostre suport a les persones represaliades i també a les lluites en defensa d'una universitat pública i de qualitat. En paraules de Míriam Ferràndiz “la universitat pública, com les viles i ciutats, han d'estar al servei del pensament crític i han de fomentar valors com el compromís i lluita pel que és just; en cap cas els òrgans de les universitats o ajuntaments han de castigar i realitzar persecucions polítiques cap a les persones que es mobilitzen”.

Finalment, des de la Crida per Sabadell, volem mostrar el suport a les reivindicacions estudiantils contra les polítiques privatitzadores (la pujada de taxes del 66% i la reforma del 3+2) que estan convertint l’educació pública en un privilegi. També ens sumem a la demanda que exigeix a la UAB que no es personi com a acusació particular en aquest rocambolesc procés judicial així com l'absolució de totes les encausades.