Des de la Crida per Sabadell volem fer pública una situació que s’ha donat l'última setmana amb relació a la gestió del Ple de renúncia de l’exregidora Nani Valero de la Crida.


Després de notificar a l’alcaldessa la situació d’urgència, i la necessitat de convocar un ple de comiat seguidament del ple extraordinari ja convocat per ella pel mateix divendres, per que es formalitzés la renúncia de la llavors regidora de la Crida, Nani Valero, aquesta va informar l’exregidora de què o renunciavem a les indemnitzacions d’aquest nou ple extraordinari o no el convocaria, essent així que no podria renunciar en el temps establert.


Des de la Crida volem aclarir que MAI hem cobrat indemnitzacions complementàries per cap ple extraordinari, com ens deia l’alcaldessa que es fa, òbviament vam acceptar no cobrar, tampoc aquest ple extraordinari i així li vam explicar a la resta de portaveus perquè fos públic.


Recordem que ni és la primera vegada que aquesta situació d’urgència es dona - s’han calculat més de 20 plens de l’any anterior - ni és la primera vegada que una regidora de l’oposició ha de plegar en un termini curt i s’ha de convocar un ple extraordinari - per exemple amb l’exregidora Lourdes Ciuró de Junts per Sabadell -.


Avui mateix hem demanat el càlcul d’aquelles indemnitzacions que segons diu l’alcaldessa haurien d’haver cobrat els regidors de tots els grups municipals i no ho han fet, per conèixer la magnitud de la tragèdia.


Amb aquest comunicat volem expressar un rebuig total a les maneres de fer de l’alcaldessa, doncs el seu càrrec no li dona autoritat per realitzar xantatges amb la urgència o no d’un ple, i convocar-lo a canvi de renunciar a un dret, que d’altre banda no s’està complint - i que posem en dubte que s’hagi de complir -.


Les promeses de mà estesa i bona entesa queden buides de contingut a la primera de canvi quan es dona la situació comparativa en què l'abús de poder passar per sobre dels drets de les persones i s'acaba resolent amb la gestió de convocatòria del ple un cop s’ha exercit l'amenaça.


Des de la Crida per Sabadell pensem que les regidores de Sabadell compten mensualment amb una indemnització més que correcta per la realització de les tasques que realitzen, i que no calen compensacions, però també som conscients i volem fer-ho públic, que aquesta situació no justifica cap xantatge que podia haver afectat greument al funcionament i els drets del nostre grup municipal i de la regidora.


Demanem un canvi d’actitud de l’alcaldessa cap als grups municipals de l’oposició amb els que no té ‘pactes’ amagats, per garantir la bona salut d’aquest mandat, i volem deixar clar que cap actitud de mostra d'abús poder ens farà callar.