Els casals han funcionat tot l’estiu sense conèixer la quantitat de subvenció que rebrien i s’ha aprovat avui, últim dia de casals  i amb la meitat de l’import promès.

 

Avui darrer divendres de juliol ha sigut l'últim dia de casals d’estiu d’aquest any 2022, on al voltant de 4.000 infants han rebut atenció educativa per part de les entitats que els han organitzat. Després dels dos anys de pandèmia, és el primer que es realitza amb més normalitat. Els casals d’estiu han multiplicat les inscripcions de participants d’altres anys, sense saber amb quins imports de les subvencions comptarien per fer front a tots els pagaments d’activitats, material i monitors i monitores. Fins avui no s’ha portat a aprovació la subvenció, avui què és l’últim dia de casals. 

 

Des de la Crida per Sabadell volem denunciar que el PSC, amb una gestió dels recursos municipals tard i nefasta, ofega a les entitats no comunicant-les l'import amb què comptaran per poder executar les activitats, prèviament.

 

“Això significa que les entitats del lleure estan assumint un esforç i una pèrdua econòmica, i tot i així fan les activitats amb total normalitat pel bé dels infants. No és just que el PSC aprovi les quantitats que els assignarà l'últim dia de casals, com si no fos una responsabilitat seva l’educació dels infants, també la part del lleure.” Explica l’alcaldable de la Crida Nani Valero.

 

Ahir el regidor d'educació i d'acció social van anunciar que destinaven 172.000€ als casals, però avui només s'han aprovat els 80.000€ primers, així que han acabat les activitats d'educació en el lleure d'aquest estiu i els casals encara no tenen clar quina part de la subvenció que han demanat cobraran.

 

"Només s'han aprovat 80.000€ dels 172.000€ que han anunciat, així que les entitats, no només no cobraran a temps, sinó que ni tan sols tenen, un cop acabada ja la seva activitat, l'import total que rebran, ja que l'altra part de la subvenció encara no ha sigut aprovada. Precaritzar a les entitats del lleure és precaritzar l'educació dels infants de la ciutat." Conclou la regidora Nani Valero que explica com els sous de les monitores que han estat treballant depèn directament d'aquesta subvenció.