El govern està tirant endavant la seva agenda cultural en solitari impedint que el teixit associatiu i popular de la ciutat faci les seves propostes

 

L'Ajuntament està denegant a les entitats, de forma sistemàtica, els permisos per fer activitats al carrer tot i complir amb les mesures de seguretat. D’aquesta forma s’està promovent que les entitats que realitzin les activitats en espais tancats, quan el risc de contagi és molt menys elevat a l’aire lliure.

El Casal Popular ‘El Tallaret’ (La Creu Alta) denunciava divendres a Twitter que no havien obtingut permís per desenvolupar el seu cicle “Juliol a la fresca”, on el principal objectiu era potenciar artistes de música locals (en un context en el qual el sector cultural s’ha vist molt afectat). Ahir el Casal Can Capablanca feia crítiques similars a les seves xarxes. El Casal Cubà ha tingut problemes similars amb el sopar que organitzen anualment durant la Festa Major quan estan totalment disposades a adaptar l’assistència i la logística a les mesures de seguretat necessàries. I el mateix ha passat amb el cicle de xerrades de Recuperem el Nord.

Paral·lelament, l’Ajuntament està realitzant activitats a l’aire lliure de forma habitual. Alguns exemples són el molt criticat “autocinema” o les diverses activitats realitzades a equipaments municipals a l’aire lliure. Alhora, el govern municipal no està cedint aquests equipaments municipals i no està fent cap mena d’esforç per trobar cap altra alternativa. D’aquesta forma s’està fent que el consistori tingui el monopoli de l’agenda cultural de la ciutat, invisibilitzant la diversitat de la ciutat i el conjunt de col·lectius de la cultura popular sabadellenca.

Nani Valero, portaveu de la Crida: “De ben segur hi ha altres entitats que han tingut problemes similars. Considerem profundament injust que no s’estigui permetent a les entitats de la ciutat desenvolupar les seves activitats tot i tenir en compte les mesures de seguretat quan l’Ajuntament sí que està realitzant activitats al carrer de forma molt habitual. Una vegada més veiem com el govern prioritza els seus propis interessos per sobre de les necessitats del teixit associatiu i de la ciutadania en general.”

Un dels motius que ha donat l’Ajuntament és que l’organització d’activitats al carrer podria molestar establiments com bars o restaurants. Des de la Crida considerem inadequat que s’estigui fent servir el benefici privat per justificar aquesta negativa a donar permisos. Algunes de les entitats també necessiten organitzar esdeveniments que serveixen alhora per autofinançar-se i poder seguir desenvolupant la seva funció social. Moltes entitats no reben cap mena de subvenció i fan ús de l’autogestió per tirar endavant els seus projectes transformadors.