La portaveu de la Crida, Anna Lara, anuncia que el govern no ha volgut respondre cap pregunta i es qüestiona què és el que volen amagar.


A un dia del Ple extraordinari de pressupostos, la Crida ha anunciat, en roda de premsa que ahir el govern els va negar la informació que demanada sobre el pressupost.


Divendres passat, a la comissió informativa extraordinària d’economia on s’havia d’explicar el pressupost amb la documentació ja disponible, els grups municipals van traslladar els seus dubtes i preguntes, i el govern els va demanar que ho fessin per escrit i email per poder respondre amb més concreció i detall.


Aquell mateix dia, la Crida va entrar una trentena de preguntes per esclarir conceptes que no queden gens clars al pressupost, i que són importants a l'hora de tenir el debat del ple de demà.


“Ens van dir que els traslladéssim les preguntes per email i quan ho fem s’esperen gairebé una setmana a dir-nos que les entrem pel procés ordinari d’instància amb el que triguen entre un mes i un any a respondre” Explica la portaveu


Lara ha criticat la mà estesa de la qual sempre treuen pit, i ha explicat que aquest govern ja “ha entrat en una etapa d’opacitat total sense ni tan sols dissimular”.


La Crida per Sabadell ja ha mostrat durant els darrers anys l’experiència en la fiscalització dels pressupostos i denuncien que “la negativa del govern a la informació és una declaració d’intencions. Què és el que volen amagar?”


La formació política ha traslladat als mitjans de comunicació la llista de preguntes realitzades, entre les que demanen què passa amb els serveis com participació o cultura que tenen menys pressupost d’execució o quin és el deute viu de l’Ajuntament de Sabadell, ja que l’expedient encavalca números i no ho deixa clar.


“El problema és que el govern cada cop escurça més el temps d’anàlisi del pressupost i no els interessa respondre a preguntes com quins són els serveis addicionals d’smatsa que paguen o quants diners destinen a habitatge o al Nadal.” Explica Lara.


La formació aclareix que la tinenta d’alcaldessa ha anunciat una pujada econòmica en algunes partides com cultura, quan el volum compren la pujada de sou anual de les treballadores i no una execució de programa cultural per l’any de la ciutat de la cultura catalana. 

“Per exemple, en termes d’energia, saben que hi haurà un augment en els preus de l’aigua i l’electricitat, però les seves partides es mantenen i en alguns casos són inferiors a la d’anys anteriors quan saben que això és impossible”.


La portaveu conclou explicant que faran ronda de consulta a la resta de grups municipals per conèixer si aquest menysteniment i l’opacitat a la informació s’està donant només amb la Crida o és com pensen, una actitud generalitzada per tapar la seva mala gestió i previsió.


“No és una qüestió de tràmit, és una qüestió de transparència i no els deixarem que amaguin la informació.” Conclou Anna Lara.