proxy

La Crida per Sabadell denuncia l’actuació policial que està duent a terme el cos de Mossos d’Esquadra en contra del moviment llibertari i mostra el màxim suport a les persones detingudes en el marc de l’anomenada ‘Operació Pandora’.

Aquesta matinada un operatiu de 400 Mossos d’Esquadra ha iniciat una ràtzia policial ordenada per l’Audiència Nacional Espanyola contra el moviment llibertari. Fins al moment s’han produït 11 detencions, una de les quals a Sabadell. La persona detinguda a la nostra ciutat ha estat assaltada al seu domicili mentre dormia i encanonada al seu llit amb armes de foc per part dels Mossos, que han regirat el domicili provocant diverses destrosses. Segons fonts policials totes les persones detingudes en el marc d’aquesta operació seran traslladades a l’Audiència Nacional de Madrid sota l’acusació de terrorisme.

Davant la gravetat d’aquests fets, que tan sols busquen la criminalització i la intimidació cap als moviments socials i polítics que lluiten per garantir unes condicions de vida dignes, manifestem el nostre total rebuig a la vulneració de drets i llibertats de les persones detingudes i expressem la nostra màxima solidaritat amb totes aquelles persones i col·lectius que lluiten per garantir els drets socials més bàsics o per construir alternatives al sistema actual.

Advertim de la gravetat que suposa el fet d’utilitzar aquest tipus de mecanismes jurídics i policials -llei antiterrorista o llei mordassa- que busquen, per mitjà d’eufemismes, neutralitzar els drets civils més bàsics de la ciutadania com la llibertat d’expressió, manifestació o associació.

Cal recordar, també, que la llei antiterrorista ha suposat a l'Estat espanyol la pràctica sistemàtica de la tortura i ha estat repetidament denunciada per organitzacions com Amnistia Internacional.

En aquest marc, creiem que aquestes actuacions indiscriminades dennoten l'actual procés de retallada de llibertats públiques i drets socials amb l'objectiu de reprimir tots els moviments de protesta social. Per això des de la Crida emplacem a la implicació de tots i totes en la defensa de les llibertats fonamentals, tant a peu de carrer, com a les institucions.