La formació denuncia la pèrdua de milions d’euros per la mala gestió del PSC i demana que facin un pas al costat alhora que reivindica la feina feta el mandat anterior.

 

La setmana passada vam poder veure com el PSC de manera esperpèntica ens acusava per haver presentat al·legacions al procés de la cessió de l’Artèxtil a la UAB. A la seva comunicació ens acusaven d’estar en contra de l’escola d’infermeria, mentint i intentant desviar el focus del què és realment important, que és que el PSC no sap governar i promet coses que després no sap dur a terme.

 

El cert és que el PSC no té ni la feina prèvia necessària abans  d'anunciar un projecte tan rellevant com és el de l’escola d’infermeria i han estat capaços acotar els tempos del seu inici, ni han definit clarament el pressupost assignat per fer viable el seu propi anunci/promesa. Però prefereixen mentir dient que nosaltres al·leguem a un procés que està fet a correcuita i malament fent afirmacions falses enlloc d’assumir la seva pròpia incompetència a l’hora de governar que els porta a no arribar a allò que prometen.

 

La seva nefasta gestió de la cessió de l’Artèxtil a la UAB no és l'únic exemple que podem trobar durant aquests tres anys i hem volgut fer aquesta roda de premsa per anunciar-vos alguns dels molts projectes que s’estan perdent pel PSC tot i haver permès que els durien a terme. No només no planifiquen bé els projectes que prometen, sinò que quan s’adonen de la seva incompetència, tiren pilotes fora acusant els altres dels seus errors.

 

Com a exemples de fons europeus que estan deixant-ser perdre de manera absurda, podem parlar de:

  • L’Oficina d’entitats a l’edifici Jean Piaget que després de dos anys d’aturada amb l’excusa de la pandèmia (excusa perquè d’altres obres no s’han aturat dos anys), ens trobem licitant novament la part restant i amb dos anys de retard.
  • El carril bici Sabadell-Sant Quirze, sort de la pròrroga dels fons europeus Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que els dona més marge de temps a construir uns 350 metres!, de carril bici, que per cert, seran els únics que hauran construït aquest mandat de carrils bicis, i perquè estaven obligats que ja els venia establert del mandat anterior. 
  • El carril bici Sabadell-Terrassa, que ni està preparat i novament sort de la pròrroga dels fons europeus (FEDER).
  • Les obres del Mercat de Campoamor, que ni estan ni se les esperen perquè com ja sabeu, el govern municipal vol tancar el mercat, però ha desviat els fons que la Crida a Govern va obtenir per realitzar uns treballs als jardins, al voltant del mercat, que, al pas que van, com no els hi facin una altra pròrroga, aquest fons també els donem per perduts.
  • Soterrament dels Ferrocarrils que després de resolt l’anterior concurs, el PSC va trigar 10 mesos a anul·lar-lo i uns altres tants en obrir nou concurs. A hores d’ara, des del 2020 que va passar això, no s’han obert els sobres del nou concurs, i l’excusa és que tenen molta feina. Mentrestant, els fons Europeus assignats per a aquesta obra, quasi 2M d’euros, s’han desviat al parc del Nord, i veient l'interès que tenen, no confiem gens que els fons surtin del pressupost municipal.

 

És molt greu que el PSC hagi perdut l’oportunitat d’aprofitar aquests i d’altres fons per a la ciutat, però, sense parlar dels fons europeus, podem veure com segueixen malbaratant la ciutat també amb projectes seus, que no van enlloc.

 

L’exemple més greu que demostra clarament la incompetència d’aquest govern i la manca de projecte per a la ciutat és el de la caixa de ciment on volen fer un pàrquing. En aquest cas, les últimes informacions dels Fons Generation, ens donen la raó, un cop més, i deixen patent que el govern només mira de fer-se fotos sense coneixement real de la situació. El fet que necessitem una ZBE que afectarà de segur a la zona del centre de Sabadell entre d’altres, pels quals els Fons Next Generation ens acaben d’assignar 1,29M d’euros, i que paral·lelament hagin puntuat fatal el projecte d’un pàrquing com a “element dissuasori” acaba dient allò que tothom sap, que la proposta del govern no té ni peus ni caps. Tot i això, el govern del PSC segueix entestats a gastar diners públics a convertir-ho en un pàrquing, i aquí se’ns van 10M d’euros per facilitar a les persones el seu desplaçament en cotxe, tot molt poc raonable a aquestes alçades.

 

Altres exemples d’incompetència en la gestió de la ciutat són:

  • La compra del bloc de pisos gràcies al fons de 10M que vam deixar consignat per fer habitatge social per tenir-los buits amb la necessitat d’habitatge que té l’ajuntament i la de persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.
  • El tancament del gimnàs municipal tres mesos abans d’adjudicar el nou contracte, deixant als usuaris sense servei i als treballadors al carrer,
  • L’augment de barracons en aquests últims anys a la ciutat, tot i que s’han omplert la boca de què nosaltres erem els culpables durant el mandat anterior. 
  • La nefasta gestió del conflicte amb la rehabilitació dels pisos de Merinals, i amb el seu veïnat. 
  • La inexplicable aturada continua de l’obra del soterrament dels ferrocarrils.

 

Podem sumar molts més exemples de mala gestió que demostren que l’equip de govern del PSC no està capacitat per governar una ciutat com Sabadell, i que la seva incompetència i poca visió de la realitat de la ciutat els deixa fora. 

 

Molta foto no pot amagar tanta incompetència, i al final acaba sortint per si sola. I quan no troben altra estratègia, busquen excuses i acusen als altres de la seva mala gestió. 

 

Com ja hem reivindicat moltes vegades, els únics projectes que estan sortint són aquells que el govern anterior, amb la Crida a l’alcaldia, va aconseguir tirar endavant, com per exemple, el projecte del passeig, les dues promocions d’habitatges per lloguer de protecció social en construcció, el parc de les aigües, la plaça Lisboa, la pacificació del centre, la millora entorn escolar del Pau Casals, el Portal Sud, la segona nau del Vapor Pissit, el Parc del Nord, Pla Director de l’Arbrat Viari… tot i això, ens hagués agradat que la seva mala gestió no hagués deixat caure projectes tan interessants com el mercat de Campoamor que garantiria no només llocs de treball i un comerç més pròxim, sinò un element fonamental de cohesió per al territori. 

 

Nosaltres venim a dir-los que si no són capaces de governar, tot i haver-los deixat els comptes sanejats i els projectes preparats, que pleguin, que ja ens n’encarreguem nosaltres. Queda clar que l’única alternativa per a la ciutat i les seves necessitats reals és la Crida per Sabadell.