Els exregidors del PSC, del PP i l’intendent de Policia de l'època Bustos, en Josep Miquel Duran,  i el càrrec de confiança socialista Xavier Izquierdo, van permetre  abocaments il·legals als terrenys de Can Alzina i Can Xupa i hauria de ser el PSC, i la seva ja anomenada trama corrupta, la que pagui els avals com a responsables subsidiaris i no l’Ajuntament.

 

Recordem que en el marc de la macrooperació especulativa que l’exalcalde Manuel Bustos va realitzar a Sant Pau de RiuSec i del perllongament dels ferrocarrils amb el Govern de la Generalitat, es van produir uns abocaments il·legals de residus i terres a les finques de Can Alzina i Can Xupa. “Aquests abocaments van consistir en camions i camions de residus que que l’Ajuntament amb el PSC a govern municipal no van aturar, tot i els informes tècnics i policials que presumptament van amagar.” explica Nani Valero.

 

La presumpta connivència entre els càrrecs del PSC en aquells moments, Jordi Soriano com a intermediari i les empreses constructore, va ser essencial i necessària per permetre uns abocaments que ni tenien ni podien aconseguir cap llicència, i per això la jutgessa tanca el sumari mantenint les acusacions adduint que  no només miraven cap a una altra banda sinó que segons sembla ho encobrien amb alguna motivació concreta. “Ja hem normalitzat que el PSC embruti constantment el nom de la ciutat i no se li faci pagar pels seus delictes, i la de Can Xupa és una nova peça que ho demostra. Novament, ens trobem amb un PSC presumptament corrupte que eludeix la seva responsabilitat directa i en cap cas ho ha depagar a l’Ajuntament, anys després. La ciutat no és la que ha de pagar pels delictes d’un partit, així que demanem que sigui el PSC qui assumeixi la seva responsabilitat i pagui  aquest aval que la Jutgessa instructora del cas Mercuri demana per les presumptes actuacions delictives dels seus càrrecs polítics i de confiança.” Conclou la portaveu del grup municipal.

 

La formació demana que l’alcaldessa Marta Farrés, que va formar part del govern del PSC quan es van produir els abocaments il·legals, assumeixi la seva responsabilitat i demani al PSC que se’n faci càrrec, ja que l’Ajuntament ha de ser responsable subsidiari només en casos d’errors comesos, no de possibles delictes de corrupció per part de regidors, personal de confiança i activistes del seu partit.