La formació política reclama l'alberg municipal i un seguiment transversal també de les necessitats diürnes de les persones que viuen al carrer acompanyat de les entitats que fa anys que ho fan.

 

En una roda de premsa que ha realitzat la formació aquest divendres al matí, ha denunciat que el PSC no hagi aportat solucions reals a les persones sense sostre en tot el mandat i que ho deixi tot en mans de l'operació fred.

És la quarta vegada que la formació fa una roda de premsa demanant al PSC responsabilitat cap a les persones sense sostre en aquest mandat. Denuncien que la seva resposta amb el que anomenen operació fred no és una solució transversal que pensi en la trentena de persones que feien servir l'alberg temporal el 2019. Han volgut recordar que l'espai d'operació fred es va obrir només una nit l'any passat i que és un malbaratament de recursos.

La portaveu i alcaldable de la Crida, Nani Valero ha explicat com el PSC ha anat desmantellant totes les opcions per la gent sense sostre i ha assegurat que 15 llits només per quan fa fred extrem són insuficients per donar resposta a la necessitat de la ciutat en matèria de sensellarisme.

"Les entitats estan fent una feina increïble durant tot l'any amb el sensellarisme i el govern ha d'escoltar les seves necessitats, i aportar els recursos. Aquestes entitats i d'altres, com per exemple la Pahc, que, per cert, no apareix a les fotos, treballen durant tot l'any i coneixen perfectament les necessitats que aquests 15 llits no resolen."

La regidora Anna Lara ha conclòs la roda de premsa explicant la proposta de la Crida per donar de manera immediata resposta transversal a les necessitats de les persones sense sostre.

"Cal un alberg fix de caràcter temporal, que treballi amb les persones que viuen al carrer les necessitats de manera integral. No és res que ens estem inventant, fa anys que el demanem i que s'evidencia que la resposta del PSC és insuficient."

La formació afirma que són mesures a curt termini i realment ajudarien a millorar la situació, i que només és qüestió de voluntat política.