La formació insta al PSC i Junts a actuar amb els pisos turístics tan contundents com ho fan amb les ocupacions.


Avui dilluns, a roda de premsa, el regidor de la Crida, Oriol Rifer, ha explicat la moció que presenta la formació al Ple de dilluns vinent. Es tracta d’una moció que demana prendre mesures preventives a favor de l’accés a l’habitatge davant la possibilitat de l’increment de pisos turístics, i el regidor ha explicat que els últims dos anys a Sabadell el parc d’habitatge turístic ha augmentat un 35%. 


“Si bé els números no són alarmants, hem de preveure que la regulació dels pisos turístics en altres municipis farà que l’increment sigui encara pitjor els anys vinents. Per això ens cal actuar immediatament.”


Tot i que el PSC ha anunciat que ja no hi haurà més llicencies per a pisos turístics, la realitat ara mateix és una altra, i amb el nou decret llei de la Generalitat s’ha fixat el nombre total d’habitatges turístics en 22.000, així que els especuladors turístics no tindrien sostre a la nostra ciutat.


“Per aturar l’especulació amb l’habitatge, i perquè la situació actual ens porta a una llista d’espera per a la taula d’emergència inacabable, no ens podem permetre de cap de les maneres que passi més temps sense regular els pisos turístics. Els habitatges han de tenir una funció molt clara, la de què hi visquin les persones.” Explica Oriol Rifer.


La Crida porta aquesta moció al Ple del juliol i demana al govern municipal format per PSC i Junts que deixin de treballar contra les persones que estan ocupant un pis en desús des de fa anys, perquè no se’ls ha respost des de l’administració, i comencin a actuar contra aquells que especulen diàriament amb un bé de primera necessitat.


“Cal prohibir totalment l’existència de pisos turístics a la ciutat i fer que els que ara estan destinats, s’hi destinin a la mesa d’emergència.” Conclou el regidor.