La formació també ha presentat a Junta de portaveus una moció en suport del poble palestí que se celebrarà aquest dimecres.


Aquest dilluns al matí, la formació política ha presentat en una roda de premsa la moció que porten al Ple el pròxim 23 d’octubre. L’han presentat la portaveu del grup municipal, Anna Lara i el regidor Oriol Rifer, i demana que el govern municipal faci públiques totes les despeses de Nadal i que així la ciutadania sigui conscient de quina és la situació real.


“En un context en què hem conegut la pujada d’impostos històrica a Sabadell, segons ens diuen per evitar un forat molt més gran a les arques municipals, posem el focus en totes les despeses i en si en són supèrflues o no.” Explica Lara.


La formació, que cada any fa comparativa dels números de Nadal i els fa públics, denuncia que és molt complex, ja que no existeix una partida concreta, sinó que s’ha d’anar buscant a tot de serveis diferents, i que això fa que les veïnes no en siguin coneixedores de la magnitud de la despesa.


“L’any passat van anunciar una quantitat i després vam descobrir que havien gastat 300.000 € més. Això ens fa veure que no estem demanant res de l’altre món. Volem transparència i que siguin conscients que aquestes despeses estan sent observades, potser la seva actitud, doncs, no seria la mateixa.” Explica Conclou Lara.


El regidor Oriol Rifer, també ha posat el focus en la necessitat de descentralitzar el Nadal.


“Totes les veïnes tenen el mateix dret a gaudir de la festa, i no implica fer servir un trenet, sinó portar cada cop més activitats a cada barri.”


L’última part de la moció està focalitzada en un control estricte de les situacions laborals de totes les persones que participen en el festival de Nadal, per tal d’evitar la precarització de la classe treballadora que ho està fent possible.


A l’espai de la Junta de portaveus que se celebrarà aquest dimecres, la formació portarà una moció on demana el posicionament clar de l’ajuntament a favor del poble Palestí.


“Denunciem clara i contundentment l’Apartheid que viu el poble palestí i volem que l’Ajuntament de Sabadell sigui coherent amb la defensa dels drets humans i civils i se sumi a aquesta denúncia.” Explica Rifer.


La moció, que consta de 9 acords demana entre altres coses un posicionament públic que insti al govern central i a la UE a intervenir per posar fi a la violència, recolzar la campanya Boicot desinversions i exigir i treballar pels drets de les persones refugiades.